Poți avea Android Auto în modul wireless cu acest accesoriu de la Motorola

09.01.2022
Poți avea Android Auto în modul wireless cu acest accesoriu de la Motorola

Motorola MA1 vine să rezolve, probabil, cea mai mare nemulțumire a șoferilor care-și conectează telefonul mobil pentru navigare în modul Android Auto.

Atunci când a fost prima dată introdusă, în anul 2015, tehnologia Android Auto reprezenta o inovație majoră pentru posesorii de autoturisme care până atunci aveau de ales între folosirea opțiunilor multimedia și navigare GPS livrate de producătorul autoturismului, respectiv alternativele mult mai competente Waze și Google Maps. Puțini și-au pus la vremea respectivă întrebarea dacă folosirea cablului USB pentru conectare la MediaNav-ul mașinii este sau nu cea mai elegantă și inspirată soluție. Până la urmă, smartphone-ul conectat în modul Android Auto era solicitat destul de mult, iar conexiunea cu fir rezolva din oficiu problema descărcării acumulatorului în timpul călătoriilor mai lungi.

Între timp, totul a devenit wireless, inclusiv încărcarea smartphone-ului. Așa că acum pare o prostie să mai conectezi cablul USB pentru facilitarea conexiunii Android Auto, în timp ce telefonul stă așezat pe suportul pentru încărcare wireless prevăzut din fabrică de producătorul autoturismului nou achiziționat.

Motorola MA1

Contribuind la exasperarea unora dintre șoferii care nu sau documentat chiar atât de bine la momentul alegerii noului autoturism, se poate întâmpla ca mașina să fie configurată cu funcție de încărcare wireless pentru smartphone, dar nu si suport Android Auto disponibil prin conexiune wireless. Mai sunt, desigur, și cei mai puțin norocoși care încă folosesc un autoturism căruia îi lipsesc ambele dotări, dar care ar vrea totuși să conecteze telefonul prin Android Auto în modul wireless, măcar pentru călătoriile mai scurte.

Pentru ambele categorii de utilizatori vine în ajutor Motorola MA1, un dongle menit a fi conectat la portul USB al sistemului MediaNav și ascuns cât mai discret, rolul său fiind acela de a servi ca adaptor pentru conectare Android auto în modul wireless.

Motorola MA1

Cu preț de 89.99 dolari, dispozitivul anunțat la expoziția CES 2021 folosește conexiune Wi-Fi în banda de 5GHz pentru evitarea oricăror limitări în stabilirea conexiunii, permițând inclusiv streaming audio/video către MediaNav-ul mașinii. Dongle-ul Motorola MA1 poate fi comandat de pe site-ul Motorola Sound chiar din această lună. Cât despre criteriile de compatibilitate, smarphone-ul folosit trebuie să ruleze măcar versiunea Android 11.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult