Primul smartwatch Google are listă cu specificaţii. Cât diferă de modelul Galaxy Gear 2

14.03.2014
Primul smartwatch Google are listă cu specificaţii. Cât diferă de modelul Galaxy Gear 2

Google nu va rămâne prea mult timp în urma competiţiei, compania urmând să extindă linia de produse Nexus cu un dispozitiv din categoria smartwatch. Produsul aflat deja la stadiu de prototip are acum o listă neoficială cu specificaţii, urmând ca noi detalii să fie dezvăluite pe blogul companiei.

Realizat în colaborare cu LG, unui din partenerii hardware tradiţionali pentru linia de produse Nexus, noul smartwach va folosi o versiune personalizată de Android cu acces la serviciul Google Now, ce asigură mare parte din funcţiile de bază folosind interacţiune prin comandă vocală.

Google va lansa un smartwatch Nexus

Nu foarte diferit de accesoriul similar oferit de Samsung, noul smartwatch va pune în centrul atenţiei un ecran de 1.65 inch cu formă pătrată, pe care sunt redate imagini color la rezoluţie 280×280 pixeli. Interiorul carcasei ascunde hardware la nivelul unui smartphone low-end, cu 4GB memorie internă şi 512MB memorie RAM, respectiv un procesor dual-core cu frecvenţă apropiată valorii de 1GHz. Spre comparaţie, Galaxy Gear 2 foloseşte un ecran AMOLED de 1.63 inch cu rezoluţie 320×320, indicând posibilitatea unui preţ de achiziţie ceva mai mic.

Potrivit ultimelor zvonuri, primul smartwatch din seria Google Nexus va fi lansat în acest an, posibil chiar în cadrul conferinţei Google I/O programată pentru luna iunie

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult