Realme pregătește lansarea unui încărcător de 200W pentru smartphone-uri

23.02.2022
Realme pregătește lansarea unui încărcător de 200W pentru smartphone-uri

Tehnologia de pe smartphone-uri nu evoluează atât de repede pe cât probabil ne lasă impresia producătorii lor. An de an primim performanță cu 10, 20 sau 30% mai mare, însă aceasta rareori poate fi observată în utilizare. Totuși, ceva ce a evoluat rapid și tangibil a fost viteza de încărcare a smartphone-urilor, care poate fi acum realizată în puțin peste jumătate de oră pe multe telefoane. Se pare că Realme se pregătește să ofere o soluție de încărcare și mai rapidă, dacă fotografia cu un încărcător de 200W cu brand-ul companiei se dovedește a fi reală.

Încărcătorul Realme de 200W ar putea fi anunțat la MWC 2022

Realme a anunțat deja un eveniment de prezentare la Mobile World Congress, unde promitea o tehnologie care va asigura viteză de încărcare foarte înaltă. Ei bine, surpriza a fost „stricată” de GizmoChina, care a publicat o fotografie cu noul încărcător special de la Realme, care permite încărcare la 20V și 10A, adică la 200W. Acesta pare să fie compatibil și cu Power Delivery, însă doar până la 45W, conform înscrisurilor de pe carcasă.

Aceasta nu este însă prima dată când auzim despre încărcare la 200W pe smartphone-uri. Xiaomi a demonstrat o tehnologie similară anul trecut, prin intermediul căreia putea alimenta un telefon cu baterie de 4.000 mAh în aproximativ 8 minute de la 0 la 100%.

Realme oferă deja încărcare la 65W, iar compania sa „mamă”, Oppo oferă deja încărcare la 80W pe OnePlus 10 Pro și va oferi încărcare similară și pe Find X5 Pro, care se lansează zilele următoare. De altfel, Realme a anunțat deja că lucrează la încărcătoare de 150W, iar Oppo la unele de 160W. Toate acestea sunt însă compatibile între ele, întrucât tehnologiile UltraDART și SuperVOOC sunt doar brand-uri diferite pentru același lucru.

Faptul că există deja încărcătoare atât de puternice nu înseamnă că există și smartphone-uri care să le folosească. Pentru a atinge aceste viteze de încărcare, este necesară o bună monitorizare a temperaturii acumulatorilor, cât și controlul precis al curentului care se duce către celulele de litiu. Multe companii au reușit să crească vitezele de încărcare prin împărțirea bateriilor în mai multe bucăți, care pot fi încărcate în paralel.

sursa: GizmoChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult