Relativ ușor de reparat, căștile Galaxy Buds Live ascund o mică surpriză la interior

16.08.2020
Relativ ușor de reparat, căștile Galaxy Buds Live ascund o mică surpriză la interior

Fără a pierde timpul, specialiștii iFixit au trecut prin obișnuitul proces de disecție și noile căști Galaxy Buds Live cu un design ce amintește de forma bobului de fasole, expunând o construcție robustă și ușor accesibilă pentru intervenții la centrul de service.

Sursă de documentație tehnică și producător de instrumente pentru reparații de tot felul, compania iFixit este cunoscută în mediul online mai degrabă pentru prezentările video în care sunt dezasamblate pas-cu-pas unele dintre cele mai în vogă și costisitoare gadgeturi ale momentului. Mai mult decât satisfacerea curiozității, clipurile au scopul de a ilustra cum pot fi dezasamblate și eventual reparate produsele respective. La final, fiecare produs primește un scor iFixit reflectând gradul de dificultate al intervenției.

Căștile Galaxy Buds Live sunt ușor de reparat

Deși Samsung nu a folosit în campaniile de promovare cuvântul fasole, desfacerea carcasei fixată cu un adeziv ușor arată că exact acesta este termenul folosit de inginerii companiei. Concret, deși placa electronică pare să fie identică, difuzorul audio și microfonul sunt conectate prin intermediul a două cabluri tip panglică, etichetate BEAN LEFT și BEAN RIGHT.

Vestea bună pentru fanii Samsung care vor ajunge să îndrăgească noile căști de forma bobului de fasole este că bateria aflată la interior are o dimensiune standard și este ușor de înlocuit. Totuși, pentru această intervenție este necesară dezlipirea difuzorului audio, fixat cu adeziv ușor.

Galaxy Buds Live

Căștile Galaxy Buds Live folosesc acumulatori Li-ion CP1254 de 3.7v. De forma unui nasture, aceștia nu necesită lipire însă potrivit iFixit, sunt mai greu de procurat ca și piese de schimb. Motivul este acela că Samsung include acumulatori de 1,81 Wh, substanțial mai „mari” decât cei folosiți cu seriile Galaxy Buds și Galaxy Buds Plus

Având în vedere modul de asamblare și dispunerea componentelor interne, iFixit acordă pentru căștile Galaxy Buds Live un scor pentru reparabilitate de 8 din 10 puncte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult