Reolink Lumus, cameră video wireless cu proiector încorporat (REVIEW)

17.11.2020
Reolink Lumus, cameră video wireless cu proiector încorporat (REVIEW)

Rapid de instalat şi folosit, Reolink Lumus poate fi o soluţie comodă pentru supravegherea video a intrării în apartament, curtea interioară a casei sau locul de parcare.

Odată conectată la cablul ce duce spre adaptorul AC, Reolink Lumus necesită doar înşurubarea suportului pentru instalare într-o locaţie cu vizibilitate şi aflată în raza de acţiune a reţelei Wi-Fi.

Lumus dispune de funcţie pentru detectarea mişcării şi poate înregistra evenimentele detectate pe card microSD, ba chiar trimite alerte instant aplicaţiei pentru smartphone. Clipurile salvate sunt organizate în ordine cronologică şi sunt păstrate pe o durată destul de mare de timp, direct proporţională cu mărimea cardului de memorie folosit (max 64GB). Desigur, secvenţele care prezintă interes pot fi descărcate pe telefonul mobil.

Reolink Lumus

Cu performanţe destul de bune pentru preţul cerut (aprox. 55 euro), Reolink Lumus permite vizionarea în timp real a fluxului video, redat cu sunet la rezoluţia 1080p şi 15 cadre pe secundă. Dispozitivul include până şi un difuzor pe care îl putem activa pentru comunicare bidirecţională cu persoana surprinsă în zona obiectivului supravegheat.

Optimizată pentru condiţii de luminozitate redusă, Lumus poate filma color folosind iluminatul stradal, sau cu ajutorul proiectorului LED integrat, fapt ce asigură că prezența camerei de supraveghere nu va trece neobservată și, eventual, va descuraja hoții oportuniști. Lentilele cu 130° unghi de vizibilitate cuprind cam tot ce se întâmplă în zona aleasă pentru observaţie.

Pachetul include un suport pentru perete care se fixează cu un simplu şurub şi permite orientarea camerei video în orice direcţie.

Camera video Lumus se poate conecta la o reţea Wi-Fi din banda de 2.4GHz, devenind astfel accesibilă de oriunde avem la dispoziţie o conexiune la internet. Configurarea iniţială se face cu aplicaţia Reolink, scanând codul imprimat pe spatele camerei video folosind camera telefonului mobil. Introducem datele de acces (user şi parola reţelei Wi-Fi) în aplicaţia pentru smartphone, iar aceasta va genera un cod QR direct pe ecranul telefonului. Procesul se încheie arătând codul generat în faţa camerei de supraveghere deja pornită, care va folosi aceste informaţii pentru a se conecta la reţeaua Wi-Fi. Tot din aplicaţie dăm un nume camerei video (ex. garaj1) şi setăm o parolă sigură care va fi cerută doar atunci când adăugăm prima dată camera video în aplicaţia de mobil (ex. pe alt telefon).

Reolink Lumus

Experienţa în utilizare

Relativ simplu de configurat, Reolink Lumus se instalează scanând codul QR generat în aplicația pentru mobil, pentru conectarea camerei de supraveghere la reţeaua Wi-Fi.

Odată trecut peste acest obstacol, experienţa avută cu aplicaţia Reolink nu pune probleme, singurul aspect de reproşat fiind timpul cam mare de aşteptare pentru conectarea la stream-ul video live.

Colecţia de înregistrări generate la activarea senzorului de mişcare este uşor de parcurs şi nu lipsesc opţiunile pentru descărcarea pe telefon şi obţinerea de poze.

Sensibilitatea funcţiei de detectare a mişcării este ajustabilă. Opţional, putem seta emiterea unei alerte sonore asemănătoare sistemelor de securitate profesionale, însă volumul sonor nu va speria pe nimeni. Mai folositoare este trimiterea de alerte email, informând despre evenimentele apărute sau eventuala descărcare a acumulatorului.

Ajutată de rezoluţia 1080p, claritatea înregistrărilor este destul de bună, filmarea pe timp de noapte funcționând destul de bine, mulțumită proiectorului LED.

Reolink Lumus

Un minus important este lipsa funcţiei de înregistrare continuă, camera Reolink permițând doar salvarea de secvenţe de câteva secunde, declanşate la detectarea mişcărilor în cadru. Totuşi, cei care doresc să observe stream-ul live video de pe telefonul mobil pot face asta oricât doresc, singura constrângere fiind autonomia bateriei telefonul mobil şi traficul de date generat prin conexiunea la internet.

Concluzie

Puţin costisitoare şi accesibilă de oriunde în lume folosind aplicația de mobil, camera Reolink Lumus este o soluţie ieftină dar competentă pentru supravegherea video a împrejurimilor locuinței. Funcţia de înregistrare la detecţia mişcării ne scuteşte de verificarea a sute de ore de clipuri video, iar modul de administrare din aplicaţia de mobil evită complicaţiile achiziţionării unor echipamente dedicate de înregistrare.

Camera video Reolink Lumus poate fi comandată direct de pe site-ul producătorului, la preţul de 54.72 euro per bucată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult