Review Galaxy Buds Live: Ce surprize ascund „boabele de fasole”de la Samsung?

03.09.2021
Review Galaxy Buds Live: Ce surprize ascund „boabele de fasole”de la Samsung?

Samsung Galaxy Buds Live sunt căști true wireless care atrag atenția prin forma lor neobișnuită, asemănătoare cu cea a unor boabe de fasole. Designul nu a fost ales, însă, doar de dragul esteticii, ci și din alte motive. Căștile sunt ușor de reparat, oferă spațiu pentru multe componente și se potrivesc natural în urechile compatibile. Neavând dopuri, aceste modele nu sunt potrivite pentru toată lumea. Le recomand celor interesați să meargă într-un showroom pentru a le încerca înainte de a le cumpăra.

Primul lucru care atrage atenția la căști este dimensiunea mică a carcasei. Aceasta este ușor de transportat în aproape orice buzunar. Acolo unde cele două elemente ale carcasei de tip scoică se unesc există un mic șanț, care ajută la deschiderea mai ușoară a carcasei, chiar și cu o singură mână. Designul este minimalist. Singurele lucruri care atrag atenția sunt un mic LED (care indică nivelul bateriei carcasei), brandingul Samsung/AKG și portul USB-C.

La deschiderea carcasei observăm imediat, între „boabele de fasole”, un LED care indică starea de încărcare a căștilor.

Conectarea la smartphone se face prin intermediul aplicației Galaxy Wear. După ce aceasta este instalată, utilizatorului i se cere permisiunea pentru instalarea unui widget special pentru Galaxy Buds Live. Din aplicație poate fi văzut nivelul exact al bateriilor de pe căști și din carcasă, poate fi setat egalizatorul sau pot fi schimbate comenzile care pot fi date prin intermediul zonelor tactile de pe fiecare „bob”. Tot din aplicație căștile pot fi actualizate la cel mai nou firmware și pot fi găsite în cazul în care sunt rătăcite.

Căștile se conectează la smartphone foarte rapid și imediat ce carcasa este deschisă.

Trecând la căști, primele lucruri care atrag atenția, pe lângă designul neobișnuit, sunt multele găuri, difuzoare și grile de pe acestea. Galaxy Buds Live dispun de senzori IR care detectează când sunt scoase din urechi și opresc muzica, pentru a conserva bateria. Pentru a relua redarea trebuie ca suprafața tactilă de pe una dintre căști să fie apăsată. Mai mult, căștile includ fiecare câte trei microfoane.

Forma neobișnuită a căștilor le asigură o potrivire foarte bună cu urechile mai mici și medii. Orice ai face – fitness, alergare, mers cu bicicleta -, dispozitivele stau bine în urechi. Nu știu, însă, cât de bine vor sta în canalele auditive mai mari. Deoarece nu au dopuri, căștile nu blochează pasiv zgomotul exterior.

Pentru confort și o mai bună priză cu pielea, jumătatea din căști care intră în urechi este realizată din plastic mat, iar zona în care se află cei doi pini pentru încărcare este înconjurată cu silicon.

Cu aceste căști va trebui să aveți grijă atunci când asudați puternic sau când vă prinde ploaia, chiar și ușoară, deoarece certificarea pentru rezistența la apă este doar IPX2.

Căștile sunt disponibile în trei culori: alb, negru și bronz.

Calitatea sunetului e în general bună cu Galaxy Buds Live

Galaxy Buds Live oferă funcție ANC (Active Noise Cancellation), utilă pentru un model care nu dispune de dopuri. Aceasta funcționează decent, iar combinată cu volumul maxim satisfăcător asigură faptul că vei auzi ceea ce asculți chiar și în spațiile zgomotoase.

Căștile pun accent pe bas – există un canal hardware dedicat pentru acesta -, iar calitatea sunetului în general este peste medie, dar nu excepțională. Sunt denaturate, uneori până la un nivel deranjant, sunetele înalte. Sunt fan al multor formații de symphonic metal, iar Galaxy Buds Live nu redau cum trebuie vocile unor artiste soprane precum Simone Simons (Epica), Tarja Turunen sau Floor Jansen (Nightwish). Am observat că situația poate fi îmbunătățită schimbând egalizatorul pe Dynamic și reducând volumul.

În timpul convorbirilor telefonice nu au fost probleme. Conexiunea este stabilă, iar persoanele cu care vorbești se aud bine. Cele trei microfoane de pe fiecare cască garantează că și reciproca e valabilă. Galaxy Buds Live sunt cele mai bune căști pentru convorbiri telefonice pe care le-am testat până acum.

Funcția ANC poate fi dezactivată din aplicația Galaxy Wear sau printr-un gest făcut pe suprafața tactilă de pe una dintre căști. Aceste comenzi tactile pot fi setate tot din aplicație. Poți, de exemplu, să pornești aplicația Spotify prin apăsarea prelungită pe una dintre căști. Tot în Galaxy Wear utilizatorii au acces la funcții experimentale, precum un mod Ambient pentru momentele când funcția ANC este oprită.

Căștile sunt compatibile cu asistenții digitali Google Assistant și Bixby, iar aceștia pot fi porniți și prin gesturi făcute pe suprafețele tactile.

Galaxy Buds Live oferă suport pentru formate audio Hi-Res, dar și pentru un codec special, care este însă compatibil doar cu smartphone-urile Samsung. Scalable Codec încearcă să mențină calitatea audio ridicată atunci când conexiunea Bluetooth este slabă sau sunt interferențe.

Bateria de pe fiecare cască asigură o autonomie de maxim șase ore de ascultare continuă. Carcasa asigură, în total, o autonomie de aproximativ 21 de ore. Dispozitivele dispun de funcție de încărcare rapidă (în doar cinci minute la priză poate fi obținută o autonomie de o oră), dar și de tehnologie de încărcare wireless.

Concluzie

Samsung Galaxy Buds Live sunt unele dintre cele mai echilibrate căști true wireless ale momentului. Este incredibil câte tehnologii și elemente a reușit Samsung să includă în aceste dispozitive.

Calitatea sunetului pentru muzică și în apeluri este bună, căștile oferă încărcare rapidă și wireless, funcția ANC funcționează decent și există multe opțiuni de personalizare prin intermediul aplicației dedicate.

Din păcate, forma de tip „one size fits all” face căștile nepotrivite pentru cei care au urechi mari, dar și pentru copii. Mai mult, ratingul scăzut pentru rezistență la apă (IPX2) nu recomandă căștile pentru cei care practică sporturi intense, în care transpiri mult.

Căștile ne-au fost puse la dispoziție, pentru teste, de magazinul online Mytrendyphone.ro.

CITEȘTE ȘI:

Review Panasonic RZ-B100W: Căști true wireless construite cu multă atenție la detalii

Review Baseus Encok W04 Pro: Căști wireless accesibile, cu câteva surprize interesante

Părţi pozitive

- Design inedit, premium
- Calitate bună a sunetului, în general
- Încărcare rapidă și încărcare wireless
- Funcție ANC
- Aplicație dedicată

Părţi negative

- Certificare IPX2 pentru rezistență la apă
- Designul nu este potrivit pentru orice ureche
- Nu sunt prietenoase cu sunetele înalte

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult