Review încărcător de birou 7-în-1: încărcare rapidă în șase porturi și plăcuță wireless inclusă

26.11.2021
Review încărcător de birou 7-în-1: încărcare rapidă în șase porturi și plăcuță wireless inclusă

Un încărcător de birou este la fel ca o mașină de spălat vase sau un uscător de rufe – îți dai seama abia după ce îl ai cât de util este.

Am testat recent un model bun marca Win How Solution, dar acela nu oferea cele mai mari viteze de încărcare, iar puterea scădea dacă la el erau conectate mai multe dispozitive simultan. Am primit recent la teste un model 7-în-1 de la MyTrendyPhone, cu șase porturi USB (cinci USB-A, unul USB-C) și plăcuță de încărcare intergrată.

Stația de încărcare este realizată din policarbonat negru, iar aproape toată suprafața sa este acoperită cu un material mat, care previne alunecarea obiectelor așezate pe plăcuța wireless.

Pe două zone din partea din spate a dispozitivului sunt grile de răcire. Dispozitivul nu se încălzește, însă, niciodată prea mult, indiferent câte electronice sunt conectate la el.

Încărcătorul de birou este livrat împreună cu un cablu de alimentare cu lungime de 1 metru și ștecher european.

Singurul lucru care nu îmi place la acest dispozitiv este lipsa unor piciorușe din cauciuc sau silicon pe partea inferioară, care l-ar fi fixat mai bine pe birou.

Ar fi fost util și un buton On/Off care să permită oprirea rapidă a dispozitivului atunci când utilizatorul lipsește mai mult timp de acasă. Pentru cei care nu știu, plăcuțele de încărcare wireless consumă energie (puțină) chiar și atunci când nu sunt folosite, dar sunt lăsate conectate la priză. Pentru a opri stația singura soluție este scoaterea cablului de alimentare.

Caracteristici tehnice:

Putere de încărcare fără fir: standard 5 W (max. 10 W)
Ieșire QC 3.0: 5V / 3A, 9V / 2A, 12V / 1.5A
Ieșire USB-C: 5V / 3A
Ieșire USB-A: 5V / 2.4A
Curent de intrare: AC 100-240 V 50/60Hz
Lungime cablu: 100 cm

Multe opțiuni de încărcare

Încărcătorul de birou include patru porturi de tip USB-A, cu interior verde, care oferă încărcare rapidă (5V / 2.4 A).

Există și două porturi speciale, aflate în stânga și în dreapta celor obișnuite. Unul dintre acestea, cel USB-A cu interior roșu, dispune de suport pentru tehnologia Qualcomm QuickCharge 3.0 (5V / 3A, 9V / 2A, 12V / 1.5A). QC 3.0 are potențialul de a încărca un smartphone compatibil de la 0 la 80% în doar 35 de minute. Puterea maximă oferită este de 36W.

Al doilea port special este unul USB-C cu funcție Power Delivery (PD). Acest standard a fost gândit pentru a oferi, la fel ca QC 3.0, viteze de încărcare mult mai mari. Folosind un cablu USB-C, tehnologia poate oferi o putere de până la 60W. Cu un cablu EMCA special puterea maximă poate fi de 100W.

În ceea ce privește plăcuța wireless, aceasta folosește standardul Qi și oferă o putere maximă de 10W pe dispozitivele compatibile.

Pe lângă faptul că înlocuiește mai multe încărcătoare, un astfel de dispozitiv mai oferă un avantaj important. Am conectat la el cabluri cu ieșiri diferite – USB-C, micro-USB, cel al ceasului smart – și le-am lăsat acolo. Astfel, nu am mai căutat prin sertare de fiecare dată cablul de care aveam nevoie pentru un anumit gadget.

Concluzie

Stația de încărcare 7-în-1 testată este silențioasă, nu se încălzește, iar vitezele de încărcare oferite sunt foarte bune. Tehnologiile QC 3.0 și PD incluse reprezintă un avantaj important pentru acest model. Nu în ultimul rând, dispozitivul are protecție la scurtcircuit, supratensiune și supraîncărcare.

Pe de altă parte, ar fi fost utile niște piciorușe care să fixeze mai bine dispozitivul pe birou, dar și un buton de oprire pentru momentele când stația nu este folosită mai mult timp.

Dispozitivul testat costă 215,60 lei în magazinul online MyTrendyPhone.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult