Review încărcător de birou Win How Solution: un gadget de care nu știai că ai nevoie

01.10.2021
Review încărcător de birou Win How Solution: un gadget de care nu știai că ai nevoie

M-a tentat mereu un încărcător de birou cu mai multe porturi, dar am amânat mereu decizia de cumpărare. În ultima săptămână am avut ocazia să folosesc un astfel de model și pot spune că mi-a ușurat viața.

Am patru dispozitive electronice pe care le încarc frecvent: smartphone-ul, o tabletă, un ceas inteligent și un e-book reader. Pentru a le încărca, foloseam mereu 2-3 încărcătoare, cu mufe diferite conectate la ele, răspândite în mai multe locuri din locuință. Doar unul dintre acestea, cel care a venit cu smartphone-ul, oferea încărcare rapidă.

Încărcătorul de birou testat de mine, un model Win How Solution, oferă opt porturi USB cu încărcare rapidă. Dispozitivul se conectează la o priză, iar cele patru piciorușe din silicon de la bază asigură o priză bună la masa sau biroul pe care este așezat.

Pe lângă faptul că înlocuiește mai multe încărcătoare, un astfel de dispozitiv mai oferă un avantaj. Am conectat la el cabluri cu ieșiri diferite – USB-C, micro-USB – și le-am lăsat acolo. Astfel, nu am mai căutat prin sertare de fiecare dată cablul de care aveam nevoie pentru un anumit gadget. De exemplu, la mouse-ul wireless, din cauza mufei înguste, pot folosi doar un anumit cablu micro-USB. Pentru a-l identifica mai repede pe cel potrivit am comandat un organizator de cabluri pe care l-am lipit de marginea comodei pe care se află încărcătorul (foto în deschidere). Cablurile sunt prinse cu capetele în sus pentru a recunoaște repede tipul de care am nevoie.

Mai mult, spre deosebire de alte modele pe care le-am văzut, acesta are un design elegant. Carcasa, realizată din plastic alb, lucios, se asortează cu partea superioară, neagră, dar și cu albastrul LED-urilor din display.

Un display util, dar căruia îi lipsește ceva

Dispozitivul are un ecran LCD pe care afișează informații precum tensiunea, intensitatea curentului și nivelul bateriei gadgetului încărcat, pentru fiecare port în parte. Când un dispozitiv este încărcat complet, nivelul bateriei apare full, nu mai clipește, iar curentul afișat este „0.00A”.

Încărcător de birou Win How Solution

Singura nemulțumire pe care o am legată de acest display este că nu se stinge după o perioadă de inactivitate. Un buton On/Off nu ar fi stricat, de asemenea. Dacă încărcătorul este ținut în dormitor, lumina albastră a acestuia, deși nu puternică, ar putea fi deranjantă noaptea pentru unii utilizatori.

Viteză de încărcare diferită în funcție de dispozitiv

Încărcătorul Win How Solution oferă încărcare rapidă pentru dispozitivele compatibile la viteză maximă 5.2 V, 2.4 A pe port. Asta înseamnă o putere maximă de 12.48 W.

Stația de încărcare detectează automat dispozitivul care trebuie încărcat și asigură o putere optimă pentru acesta. Pe măsură ce bateria dispozitivului se apropie de nivelul maxim, încărcătorul reduce automat viteza de încărcare pentru a proteja acumulatorul.

Nu în ultimul rând, dispozitivul are protecție la scurtcircuit, supratensiune și supraîncărcare.

În timpul funcționării, încărcătorul se încălzește doar ușor, chiar dacă are mai multe dispozitive conectate.

Concluzie

Dispozitivul testat costă 163 de lei în magazinul online MyTrendyPhone.ro. Pentru cei care folosesc frecvent mai mult decât un dispozitiv electronic, un astfel de gadget este un aliat de nădejde. Poate încărca peste noapte mai multe dispozitive, în siguranță, iar viteza de încărcare maximă este satisfăcătoare.

Singurul lucru care lipsește de la produsul testat este o modalitate de a stinge, fără a scoate dispozitivul din priză, display-ul LCD.

CITEȘTE ȘI:

OnePlus Buds Pro review: „AirPods Pro” pentru Android

Review ASUS Chromebook Flip CX5 (CX5500FE): Puternic, simplu și elegant

Review Galaxy Buds Live: Ce surprize ascund „boabele de fasole”de la Samsung?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult