Rusia a deghizat în „ninja” un robot chinezesc și l-a prezentat la o expoziție de tehnică militară

16.08.2022
Rusia a deghizat în „ninja” un robot chinezesc și l-a prezentat la o expoziție de tehnică militară

Este deja bine cunoscut faptul că Rusia nu poate produce cip-uri nici măcar pentru echiparea mașinilor Lada, darămite pentru roboți autonomi care să „bântuie” câmpul de luptă înarmați cu lansatoare de rachete.

Dar cum dă bine să faci propagandă cu așa ceva, agenția de stat RIA Novosti a prezentat pentru rușii de rând imagini de la o expoziție de tehnică militară, în care poate fi întrezărit un „câine” robotizat, cel mai probabil copiat de China după celebrul Spot, fabricat de compania americană Boston Dynamics.

Indiferent de origini, robotul produs de o companie chineză puțin cunoscută (Unitree) și denumit pur și simplu Go1, apare deghizat într-un „costum” ce amintește de filmele ninja, sigurul echipament vizibil și care în mod clar este de producție rusească fiind lansatorul de rachete de tip RPG, intenționat pentru a fi manevrat de soldații ruși. Un alt element de înaltă tehnologie lăsat la vedere, dar care probabil nu provine din Rusia, este sistemul de ochire cu termoviziune. Cel mai probabil, la fel ca sistemul RPG, camera cu termoviziune este adăugată doar de decor, roboțelul ale cărui camere video sunt aproape complet acoperite de costumul ninja fiind mai degrabă controlat prin telecomandă, executând comenzi predefinite.

În mod amuzant, proiectul bazat pe tehnologie hibridă (chino-rusească) este semnat de o companie din Rusia numită “Intellect Machine”, care își alocă mai toate meritele pentru produsul demonstrat la expoziția Army 2022.

Pentru cine e interesat, robotul Unitree Go1 poate fi comandat și din România, direct de la producătorul chinez pentru echivalentul a 2700 dolari, servind ca o excelentă atracție pentru petreceri. Lansatorul de rachete poate fi înlocuit cu un pistol cu apă, sau lansator de confetti, în funcție de preferințe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video