Xiaomi anunță CyberDog, un câine robot similar cu Spot de la Boston Dynamics

11.08.2021
Xiaomi anunță CyberDog, un câine robot similar cu Spot de la Boston Dynamics

Xiaomi a anunțat un câine robot numit CyberDog. Acesta este similar în design cu Spot, câinele de la Boston Dynamics, însă acesta pare mai degrabă să fie o soluție pentru utilizatorii canici decât pentru companii. Robotul va fi lansat într-o ediție limitată pentru fanii Xiaomi și pentru dezvoltatori, urmând probabil ca un produs final, produs în masă să ajungă pe piață în viitor. Cel mai surprinzător lucru la CyberDog este însă prețul, care este de aproximativ 70 de ori mai mic decât cel pentru robotul Spot.

CyberDog va fi lansat în ediție limitată

CyberDog va fi produs în 1.000 de unități și va fi disponibil la un preț de 9.999 yuan, adică aproximativ 1.300 de euro. Acesta beneficiază de un design familiar celor care au urmărit dezvoltarea roboților de la Boston Dynamics, cu patru picioare și mulți senzori atașați de partea frontală. Spre diferență de Spot însă, care costă 75.000 de dolari americani și care are multiple întrebuințări în cadrul unor companii sau chiar în cadrul unor servicii de urgență, CyberDog nu are un scop clar încă.

La nivel hardware, acesta este echipat cu platforma hardware Nvidia Jetson Xavier AI, folosită și în domeniul mașinilor autonome. Acesta beneficiază de senzori tactili, o cameră video ultra-wide și un senzor de adâncime Intel RealSense D450, care poate să detecteze obiectele din jur în 3D. Robotul poate astfel să navigheze prin spațiile în care se află semi-autonom.

Poți astfel realiza rapid o scanare 3D a unui spațiu cu ajutorul robotului, iar acesta poate realiza hărți și se poate feri de obstacole. Până aici, toate aceste capabilități se regăsesc și în aspiratoare robot. CyberDog are însă posibilitatea de a se comporta puțin precum un animal de companie, putând să își urmărească stăpânul și poate să răspundă la comenzi vocale. Desigur, toate aceste acțiuni pot fi realizate și folosind o aplicație de smartphone.

Câinele robot de la Xiaomi va permite atașarea de accesorii

La capitolul conectivitate avem trei port-uri USB-C și un port HDMI. Acestea pot fi folosite pentru a conecta alți senzori precum LiDAR, camere panoramice sau lumini, cât și ecrane pentru a afișa diverse informații.

Rămâne de văzut dacă CyberDog reprezintă intrarea Xiaomi în domeniul roboticii, sau dacă este un simplu produs concept, care să demonstreze nivelul de tehnologie pe care compania l-a atins în 2021. Cert este că acesta ar putea fi cel mai accesibil robot de pe piață, mai ieftin și decât Aibo de la Sony, care este un câine robot mult mai puțin complex.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult