Samsung a anunţat Galaxy Gear, primul său smartwatch

Samsung a anunţat Galaxy Gear, primul său smartwatch

După luni bune de speculaţii, Samsung a făcut primul său pas în lumea accesoriilor inteligente şi a anunţat ceasul Galaxy Gear. Dacă aţi sperat însă că acesta va aduce libertatea deplină, autoamăgirea trebuie să se oprească aici deoarece Samsung Galaxy Gear este, la fel ca Sony Smartwatch sau Pebble, tot un accesoriu care nu poate funcţiona de sine stătător.

Samsung Galaxy Gear oferă o carcasă metalică şi o curea cauciucată, accesoriul având dimensiuni de 36,8 x 56,6 x 11,1 mm şi o greutate de 74 de grame, o combinaţie care nu este prea masivă ţinând cont că  este comparabilă cu cea a ceasurilor sportive obişnuite.

Galaxy Gear oferă un ecran Super AMOLED cu diagonală de 1,63”, rezoluţie de 320 x 320 pixeli si geam protector din safir, în spatele acestuia ascunzându-se un procesor tactat la 800 MHz, 512 MB RAM şi o memorie internă de 4 GB.  Ceasul inteligent Samsung include un difuzor şi două microfoane, telefonul putând fi folosit astfel pentru efectuarea de apeluri telefonice sau control vocal S-Voice, un accelerometru şi un giroscop.

La fel ca modelele anterioare de ceasuri inteligente, Gear nu este un produs de sine stătător, acesta conectându-se la un smartphone Galaxy prin intermediul conexiunii Bluetooth cu ajutorul unei aplicaţii Android speciale. Pe lângă preluarea apelurilor telefonice, Galaxy Gear include şi o cameră foto cu senzor de 1,3 MP care poate fi folosită pentru captura foto sau realitatea augmentată,  o funcţie care permite blocarea ecranului telefonului conectat în momentul în care vă îndepărtaţi de el şi funcţia Find my Device, utilă în cazul în care aţi uitat unde aţi lăsat telefonul.

Pe lângă aceste funcţii native, Samsung promite că Galaxy Gear va ajunge pe piaţă împreună cu 60 – 70 de aplicaţii care o să-l pună în valoare, cum ar fi un client Evernote, aplicaţii pentru ştiri, un asistent pentru activităţile sportive, integrare Social Media şi altele.

Un accesoriu interesant, Samsung Galaxy Gear prezintă însă două dezavantaje vizibile. Mai întâi de toate, bateria internă are o capacitate redusă de 315 mAh şi promite o autonomie de numai 25 ore, rămânând de văzut cum se vor împăca utilizatorii cu un ceas care trebuie încărcat zilnic. A doua problemă este costul cam piperat, Gear urmând să ajungă pe piaţă în luna octombrie la un preţ de 300€.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult