Samsung a brevetat un sistem de încărcare wireless care funcţionează şi la distanţă

23.03.2018
Samsung a brevetat un sistem de încărcare wireless care funcţionează şi la distanţă

Deşi sunt apreciate pentru faptul că nu necesită conectarea fizică a unui cablul la telefonul mobil, încărcătoarele wireless nu sunt complet lipsită de limitări, utilizatorul fiind nevoit să aşeze telefonul mobil pe un suport special. Însă legile fizicii nu împiedică transmiterea energiei şi pe distanţe mai mari de câţiva centimetri, mărind raza de acoperire pentru a cuprinde întreaga încăpere.

Deja, mai mulţi producători se întrec pentru a fi primii pe piaţă cu un adaptor wireless de alimentare care să poată funcţiona la distanţe mai mari, iar Samsung chiar a brevetat un sistem care poate face cest lucru. Dispozitivul ilustrat în aplicaţia pentru brevet ia forma unui panou ceva mai mare decât încărcătoarele wireless de până acum. Îndreptat în direcţia potrivită, acesta ar putea să încarce dispozitivele aflate la distanţă de câţiva zeci de centimetri, sau până în celălalt capăt al încăperii.

Samsung prevede până şi o modalitate de a creşte raza de acoperire, instalând pe pereţi mai multe adaptoare wireless sau deflectoare care să permită evitarea diverselor obstacole din încăpere.

Totuşi, brevetul pare să vizeze mai degrabă aspectele ce ţin de emiterea şi direcţionarea energiei, nu aspectul dispozitivului care va încorpora aceste tehnologii. Adevărata întrebare este cât de departe a ajuns Samsung cu pregătirea viitoarei generaţii de adaptoare wireless pentru încărcarea acumulatorilor, ştiind deja că mai sunt şi alţi producători care oferă promisiuni similare şi chiar le susţin cu dispozitive aflate cel puţin la stadiul de prototip.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult