Samsung a dezvăluit detalii despre Galaxy Gear S2

01.09.2015
Samsung a dezvăluit detalii despre Galaxy Gear S2

Samsung nu mai are răbdare până la conferinţa de la IFA 2015. Compania coreană a anunţat în mod oficial detaliile despre noul smartwatch Galaxy Gear S2, prezentat pentru prima dată la evenimentul Unpacked din New York de luna trecută. Am aflat astfel exact ce hardware este ascuns sub display-ul rotund al ceasului şi au fost dezvăluite variantele în care se va livra.

Se pare că noul Galaxy Gear S2 va veni în două variante, cea pe care am tot văzut-o în clipuri de prezenetare, cu design modern, cât şi o versiune „Classic”, care este mai apropiat în aparenţe faţă de un ceas de mână clasic. Continuând tradiţia Galaxy Gear S, va exista şi o variantă cu modem 3G inclus, putând să se conecteze la internet fără o conexiune la telefon sau la un access point WiFi.

La interior, Galaxy Gear S2 şi Galaxy Gear S2 Classic sunt indentice. Ambele sunt bazate pe un procesor dual-core la 1.0 GHz, folosesc 512 MB RAM şi oferă 4 GB spaţiu de stocare. Display-ul SAMOLED de 1,2” în circumferinţă afişează imagini în rezoluţia 360 x 360 (302 dpi), iar acumulatorul are o capacitate de 250 mAh. Gear S2 va cântări 47 grame, în timp ce versiunea S2 Clasic va cântări 42 grame. Varianta cu modem 3G va fi puţin mai grea, cântărind 51 grame, iar acumulatorul său este puţin mai performant, având o capacitate de 300 mAh.

Toate modelele Samsung Galaxy Gear S2 includ accelerometru, giroscop şi senzori pentru puls, lumină ambientală şi barometru şi oferă conectivitate la reţele 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 şi NFC. Curios este faptul că varianta 3G nu va integra un locaş pentru cartele SIM. Se pare că Samsung aduce pe piaţă primul dispozitiv care beneficiază de e-SIM, ceea ce va limita cu siguranţă disponibilitatea în oferta anumitor operatori de telefonie.

Sistemul de operare Tizen se întoarce şi pe Gear S2, însă interfaţa acestuia a fost complet refăcută. De jur împrejurul display-ului există un inel rotativ, care ajută la navigarea prin meniuri. De asemenea, două butoane poziţionate pe lateral oferă funcţiile „back” şi „home”. Vom afla probabil mai multe detalii în cadrul IFA 2015 despre software şi suportul pe care dezvoltatorii de aplicaţii îl vor oferi noului smartwatch Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult