Samsung a prezentat SIMBAND, prototipul viitoarei generaţii de accesorii inteligente

29.05.2014
Samsung a prezentat SIMBAND, prototipul viitoarei generaţii de accesorii inteligente

Samsung a brevetat diverse tehnologii si soluţii constructive pentru accesoriile inteligente în ultima perioadă, iar zvonurile care au ieşit din când în când la iveală au afirmat că sud-coreenii pregătesc câteva produse noi care vor fi mult mai interesante şi mai avansate decât ceasurile sau brăţara pentru fitness din gama Gear. În cadrul evenimentului „Voice of the body”, care a avut loc ieri seară în San Francisco, Samsung a prezent primul pas în această direcţie: SIMBAND.

SIMBAND nu este un produs comercial, ci doar numele unei platforme modulare hardware de referinţă cu ajutorul căreia Samsung intenţionează să creeze noi tipuri de accesorii inteligente pentru activităţile sportive sau pentru domeniul medical. Compania a testat deja timid acest domeniu, Gear 2 sau Gear Fit incluzând un senzor pentru puls şi un pedometru, însă SIMBAND promite mult mai mult.

Samsung afirmă că platforma SAMI (Samsung Architecture for Multimodal Interactions) este pionierul celei de-a treia generaţii de produse inteligente cu specific medical sau sportiv, aceasta urmând să înlocuiască aplicaţiile pentru telefon şi accesoriile contemporane cu un sistem complex de senzori cu o implementare comodă şi flexibilă. Conform prezentării oficiale, SAMI îşi propune să îmbunătăţească mult aspectele încă nefinisate ale produselor inteligente contemporane, atacând problemele autonomiei, acurateţei informaţiilor, utilităţii şi securităţii.

Un exemplu ar fi senzorul EKG inclus în această platformă hardware de referinţă, acesta urmând să ofere nu doar simpla monitorizare a pulsului, ci o cardiogramă completă cu care utilizatorul îşi poate vizualiza în timp real activitatea inimii. Acesta este doar un exemplu, Samsung vorbind de senzori miniaturizaţi care vor putea fi combinaţi şi sincronizaţi în funcţie de necesităţi.

Miniaturizarea joacă un rol important, iar Samsung a prezentat prototipul hardware al punctului central de procesare care va motoriza un accesoriu SIMBAND. Având dimensiunile unei jumătăţi de card SD, acesta include un procesor ARM Cortex-A7 dual-core fabricat într-o tehnologie pe 28 de nanometri, un modul Wi-Fi şi Bluetooth şi un sistem nou de încărcare a bateriei.

Specificaţiile hardware şi software sunt deschise, Samsung sperând să atragă atenţia producătorilor de accesorii şi a dezvoltatorilor software pentru clădirea unui ecosistem complex de produse. În acest scop, Samsung a anunţat că a deschis şi un fond de investiţii în valoarea de 50 de milioane de dolari, acesta urmând să fie utilizat pentru  întrajutorarea companiilor interesate de SAMI (Samsung Architecture for Multimodal Interactions) şi SIMBAND. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News