Samsung avertizează despre accesorii Galaxy S23 care-ți pot strica telefonul

03.04.2023
Samsung avertizează despre accesorii Galaxy S23 care-ți pot strica telefonul

Deși se aseamănă cu predecesorul S22, Galaxy S23 nu este compatibil cu carcase de protecție dezvoltate pentru seria anterioară. Mai mult, nici folosirea accesoriilor lansate special pentru acesta nu ar fi lipsită de riscuri, potrivit Samsung.

La fel ca Apple, Samsung promovează o ofertă de accesorii Galaxy S23 „Samsung Certified”, însă fără a îngrădi piața mult mai prosperă a accesoriilor neoficiale. Dezavantajul este că, mai ales din partea producătorilor din China întâlnim tot felul de accesorii promițătoare, a căror utilizare poate face mai multă rău decât bine telefonului pe care încercăm să-l protejăm.

Potrivit Samsung, ar fi în special de evitat orice accesorii pentru protejarea lentilelor foto, producătorul sud-coreean dând asigurări că inelul metalic și tratamentul aplicat sticlei lentilei sunt de fapt suficiente pentru a preveni daune accidentale. Tot Samsung arată că folosirea așa numitelor lentile protectoare auto-adezive degradează calitatea pozelor obținute, anulând beneficiile sticlei de înaltă calitate și optimizată cu straturi care diminuează efectele de refracție și reflexie a luminii. Nu în ultimul rând, lentilele protectoare de slabă calitate pot zgâria sau contribui la spargerea lentilelor foto, transmițând forța de impact ce ar fi fost absorbită pe conturul inelelor metalice protectoare.

Un alt argument împotriva folosirii carcaselor de protecție neoficiale ar fi acumularea umezelii în zone sensibile, precum camera foto. În timp, umezeala și particulele abrazive ar putea coroda/zgâria carcasa telefonului.

Nu în ultimul rând, carcasele de protecție slab proiectate pot acoperi sau obtura microfoanele dispuse în diverse locații de pe carcasa telefonului, afectând fidelitatea adio în înregistrările audio/video.

Deși, Samsung nu împiedică folosirea accesoriilor Galaxy S23 furnizate de terți, producătorul încurajează consumatorii să consulte lista de accesorii certificate. Alternativ, pentru evitarea costurilor exagerate, ar putea fi de ajuns limitarea selecției la branduri reputabile, evitând accesoriile S23 furnizate de branduri no-name sau posibil contrafăcute, cum deseori este cazul cu ofertele site-urilor cu livrare din China.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult