Samsung oferă până la cinci ani de actualizări software pe anumite modele de telefoane

03.07.2021
Samsung oferă până la cinci ani de actualizări software pe anumite modele de telefoane

Samsung a început în ultima perioadă să se concentreze pe suport software extins pentru smartphone-urile și tabletele sale de top, oferind acum cel puțin trei actualizări importante de sistem anuale, cât și patru ani de actualizări de securitate pe cele mai importante dispozitive din portofoliul său. În comparație cu alte companii de pe piața de smartphone-uri, care oferă doar doi ani de actualizări și uneori nici măcar atât, chiar și pentru telefoane de top, Samsung stă foarte bine în prezent. Totuși, compania va extinde și mai mult perioada de suport tehnic pentru companii, promițând până la 5 ani de update-uri.

Samsung va oferi clienților Enterprise cinci ani de actualizări pe telefoanele de top

Telefoanele Samsung din gama Enterprise, care sunt vândute exclusiv către companii, primeau chiar și înainte câte un an în plus de actualizări de securitate față de variantele pentru clienții obișnuiți. Compania spune însă că de acum înainte, telefoanele sale de top Enterprise edition, vândute către companii vor, primi în cadrul programului de suport software câte cinci ani de actualizări.

Cei cinci ani de actualizări sunt, desigur, pentru securitate, însă chiar și suportul software pentru actualizările de sistem importante, precum noi versiuni de Android de la Google, a crescut pentru modelele Enterprise Edition de la 3 la 4 ani. Având în vedere această perioadă de timp, Samsung începe să se apropie de suportul software Apple, care oferă în general câte cinci ani de actualizări importante de sistem. De exemplu, iPhone 6S, telefon lansat în 2015, primește anul acesta iOS 15.

Samsung a publicat și lista dispozitivelor care sunt incluse în programul Enterprise cu 5 ani de actualizări:

  • Galaxy S21 5G
  • Galaxy S21+ 5G
  • Galaxy S21 Ultra 5G
  • Galaxy XCover5
  • Galaxy S20
  • Galaxy S20+
  • Galaxy S20 Ultra
  • Galaxy Note20
  • Galaxy Note20 Ultra

În afară de XCover 5, care este un model mai de medie, toate celelalte sunt flagship-uri din 2020 și 2021.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult