Samsung lansează Gear S3, un smartwatch cu design elegant şi funcţii îmbunătăţite

01.09.2016
Samsung lansează Gear S3, un smartwatch cu design elegant şi funcţii îmbunătăţite

Samsung Electronics a lansat Gear S3, un nou dispozitiv din categoria accesoriilor inteligente, bazat pe un design inspirat de ceasurile clasice şi de măiestria ceasornicarilor. Gear S3 este un smartwatch rezistent la apă şi praf (IP68), care poate fi folosit şi pentru plăţi mobile.

Samsung Gear S3 este disponibil în două versiuni: frontier şi classic, pentru a se potrivi diferitelor stiluri de viaţă ale utilizatorilor. Inspirat de cei activi, Gear S3 frontier este perfect pentru activităţile în aer liber şi integrează funcţii utile într-un design compact. Modelul frontier a fost dezvoltat pentru a putea fi purtat în orice context şi mediu, fie că este vorba de birou sau de vacanţă. Gear S3 classic are un design minimalist şi elegant, similar cu modelele iconice. Modelul classic a fost dezvoltat cu o deosebită atenţie la detalii, mărimea şi forma fiind alese pentru a oferi aceeaşi experienţă ca un ceas de lux.

Gear S3 este dovada angajamentului nostru de a le oferi utilizatorilor o varietate de opţiuni, potrivite oricărui stil de viaţă,” a declarat Younghee Lee, vicepreşedinte executiv Global Marketing, Mobile Communications Business în cadrul Samsung Electronics. „Samsung Gear S2 a introdus inovaţii pentru categoria smartwatch-urilor prin feţele personalizabile şi cadranul rotativ, oferind o experienţă de utilizare intuitivă. Acum, cu noul Gear S3, ne extindem colecţia Gear şi lansăm nu doar un smartwatch, ci şi un ceas de mână extraordinar. Cu un design elegant şi funcţii avansate, Gear S3 este o completare importantă în portofoliul nostru de smartwatch-uri.”

Mereu am fost fascinat de detaliile ornamentale ale ceasurilor de lux. Prin noul Gear S3, Samsung atinge nivelul de măiestrie necesar în fabricarea ceasurilor de lux, de la cadranul rotativ intuitiv, până la contrastul dat de finisajul materialelor folosite. Gear S3 este un smartwatch care le oferă iubitorilor de ceasuri un motiv bun de a alege un dispozitiv care îmbină designul cu tehnologia,” a declarat Ariel Adams, de la aBlogtoWatch, prezent la evenimentul de lansare de la IFA.

Potrivit Samsung, noul model Gear S3 a fost dezvoltat după sesiuni riguroase de cercetare şi studii realizate în rândul utilizatorilor, liderilor din industrie şi experţilor ceasornicari din întreaga lume. Fiecare aspect, de la cadranul circular, la finisajele şi cataramele premium, a fost dezvoltat pentru a se obţine aspectul unui ceas clasic, atemporal. În plus, Gear S3 este compatibil cu brăţările de ceas de 22mm, pentru ca utilizatorii să îşi poată personaliza cu uşurinţă ceasul în funcţie de context şi ocazia cu care îl poartă.

Pentru Gear S3 am urmărit să integrăm tradiţia şi tehnologia, obţinând astfel un smartwatch inteligent care introduce noi standarde. Display-ul mare este inspirat de piesele iconice ale marilor branduri de ceasuri de lux. Un ceas elegant, cu cele mai noi tehnologii şi inovaţii, Gear S3 va trece cu siguranţă testul timpului,” a declarat Yvan Arpa, designerul elveţian de ceasuri de lux, implicat în procesul de design al lui Gear S3.

Gear S3 dispune de protecţie Corning Gorilla Glass SR+, o tehnologie introdusă pentru prima dată pe seria Gear, creată special pentru dispozitvele mobile, pentru a le oferi un display mai rezistent.

Ecranul color Always On, cu 16 milioane de culori, precum şi tehnologia Super AMOLED diferenţiază Gear S3 de alte smartwatch-uri. Display-ul Alway On afişează ora în permanenţă, asemenea unui ceas analog de lux.

Cadranul rotativ al lui Gear S3 a fost îmbunătăţit, adăugându-i-se mai multe funcţii. Utilizatorii pot răspunde sau respinge un apel sau amâna alarma de dimineaţă, fără a atinge ecranul smartwatch-ului. În plus, scriind pe display, mesajele vor fi automat convertite în text. Utilizatorii pot crea scurte memo-uri şi liste pentru a face faţă chiar şi în cele mai aglomerate zile, prin aplicaţia Reminders.

Gear S3 aduce confortul la încheietura utilizatorilor, permiţându-le acestora să îşi lase smartphone-ul în geantă atunci când nu pot să îl ţină în mână. Totodată, funcţia GPS integrată le permite utilizatorilor să îşi monitorizeze activităţile de fitness, iar senzorii adiţionali măsoară altitudinea, presiunea atmosferică şi schimbările bruşte de vreme, precum şi distanţa parcursă şi viteza.

Specificaţii Gear S3

 

 

Samsung Gear S3

 

Gear S3 frontier

Gear S3 classic

Model

Bluetooth®, LTE

Bluetooth®

Ecran

1,3” circular Super AMOLED

360 x 360, 278ppi

Full Color Always On Display

Corning® Gorilla® Glass SR+

Procesor

Dual core 1.0 GHz

Sistem de operare

Tizen Based Wearable Platform 2.3.2

Mărime

46 x 49 x 12.9

62g (fără brăţară)

46 x 49 x 12.9

57g (fără brăţară)

Brăţară

22mm

22mm

Memorie

4GB memorie internă, 768MB RAM

Conexiuni

3G/LTE, Bluetooth® 4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, MST, A-GPS/Glonass

Bluetooth® 4.2, Wi-Fi b/g/n,

NFC, MST, GPS/Glonass

Senzori

Accelerometru, Giroscop, Barometeru, HRM, Lumină ambientală

Baterie

380mAh

Încărcare

Wireless charging (WPC Inductive)

Rezistenţă

IP68 rezistenţă la apă şi praf

       

 

Utilizatorii Gear S3 din anumite regiuni îşi pot folosi smartwatch-ul pentru a realiza plăţi mobile prin Samsung Pay pentru Gear S3.

Gear S3 include şi funcţii pentru siguranţa utilizatorilor. În caz de urgenţe, utilizatorii pot activa funcţia SOS şi funcţia de localizare, pentru a alerta familiile, prietenii şi autorităţile, chiar şi când nu au smartphone-ul la îndemână.

Utilizatorii pot accesa o serie variată de aplicaţii, printre care aplicaţii de fitness, muzică, ştiri, sporturi şi aplicaţii de călătorii, toate optimizate pentru seria Gear, inclusiv pentru Gear S2 şi Gear S3. De asemenea, utilizatorii îşi pot schimba uşor interfaţa smartwatch-ului pentru a se potrivi stilului lor de viaţă, printr-o serie de feţe personalizabile, disponibile pentru descărcare. Anumite aplicaţii şi feţe vor fi disponibile pentru descărcare chiar din Gear S3, fără să fie necesară descărcarea lor pe smartphone. Prin colaborarea cu dezvoltatori şi parteneri, Samsung continuă să îşi îmbogăţească ecosistemul şi să le ofere utilizatorilor o experienţă unică de utilizare a smartwatch-ului.

Completând ecosistemul Tizen, Samsung integrează în noul Gear S3 şi tehnologia de asistenţă mobilă BMW, pentru a ajuta utilizatorii să rămână conectaţi şi în control şi pentru a îmbunătăţi experienţa automobilelor conectate. Prin aplicaţia BMW Connected, utilizatorii pot primi notificări atunci când trebuie să se pregatească pentru următoarea călătorie, pot verifica nivelul combustibilului, pot descuia maşina şi multe altele, toate prin intermediul Gear S3.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult