Samsung pregăteşte o brăţară de fitness premium

18.01.2016
Samsung pregăteşte o brăţară de fitness premium

Brăţările de fitness sunt deja o cantitate cunoscută. Majoritate vin fie cu doar câteva LED-uri pentru a oferi informaţii despre progresul făcut, fie cu un display de rezoluţie mică, cu funcţionalitate limitată. Samsung pare să meargă însă în altă direcţie cu modelul SM-R150, primele imagini scăpate pe internet cu aceasta sugerând mai degrabă un dispozitiv asemănător în design şi funcţionalitate cu smartwatch-ul Gear S2.

Se zvonea anul trecut că SM-R150 va fi un dispozitiv de buget, mai apropiat de ceea ce oferă şi alte companii pentru această categorie de produse, însă noile imagini descriu un accesoriu premium. Acesta seamănă la exterior cu Samsung Gear S2, oferind un display rotund şi o ramă metalică, folosind însă o curea cauciucată pentru prindere. Interfaţa pare să fie diferită faţă de cea de pe smartwatch, însă în utilizare pare să fie similară: aceasta poate fi controlată atât prin atingeri de ecran, cât şi prin rotirea ramei metalice.

Probabil că preţul brăţării SM-R150 va fi totuşi sub cel al lui Gear S2. Fiind un produs poziţionat în gama accesoriilor de fitness, probabil că sistemul de operare nu va fi la fel de capabil ca cel de pe smartwatch, iar acest lucru poate sugerea un hardware cu preformanţă scăzută. De asemenea, utilizarea cauciucului pentru brăţară şi spatele dispozitivului va scade costul de producţie.

Probabil că brăţara samsung SM-R150 va fi de asemenea integrată în gama de produse „Gear”, iar următoarea ocazie de a fi dezvăluită ar putea fi chiar Mobile World Congress 2016, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie în Barcelona.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult