Microsoft a anunţat brăţara inteligentă Band şi platforma de fitness Health

30.10.2014
Microsoft a anunţat brăţara inteligentă Band şi platforma de fitness Health

Microsoft a fost un pionier în domeniul accesoriilor inteligente, însă ceasurile SPOT dezvoltate acum un deceniu în colaborare cu Fossil, Suunto, Tissot şi Swatch s-au născut prea devreme şi nu s-au bucurat de succes. Confirmând zvonurile care circulă de mai bine de un an, Microsoft a anunţat într-un final revenirea în acest segment de piaţă şi a prezentat noua brăţară inteligentă Band şi noua platformă pentru fitness Health.

Brăţara inteligentă Microsoft Band are o formă destul de apropiată de cea a produselor similare existente deja pe piaţă, cum ar fi de pildă Samsung Gear Fit, însă se remarcă prin designul ceva mai plat şi împărţirea componentelor interne în două blocuri distincte amplasate de o parte şi de alta a încheieturii. În interiorul carcasei fabricate din termoplastic se ascunde însă un set complex de senzori care face ca produsul Microsoft să fie extrem de interesant.

Microsoft Band oferă un senzor optic pentru puls, un termometru, un senzor pentru măsurarea radiaţiilor ultraviolete şi un senzor galvanic care poate măsura conductivitatea pielii şi poate aprecia astfel intensitatea efortului depus. Pe lângă aceşti senzori, Microsoft Band mai include un accelerometru, un giroscop, GPS, microfon şi un modul Bluetooth 4.0 LE. Accesoriul inteligent este motorizat de un procesor ARM Cortex-M4 şi oferă 64 MB de memorie internă pentru stocarea datelor. Brăţara Band are o greutate de 60 de grame şi este rezistentă la praf şi apă, însă Microsoft nu a dezvăluit dacă produsul are şi o certificare IP.

Ecranul are o diagonală de 1,4” şi o rezoluţie de 320 x 106 pixeli, acesta putând afişa, pe lângă subînţelesele informaţii ale activităţii sportive, şi notificările sistemului de operare al terminalului la care este conectat. Microsoft Band este un accesoriu gândit să fie purtat în permanenţă, cele două baterii interne cu o capacitate de 100 mAh promiţând două zile de autonomie şi o reîncărcare completă în mai puţin de o oră şi jumătate.

Vestea bună este că Microsoft Band va fi compatibil cu toate platformele software mobile relevante în acest moment, acesta urmând să se colaboreze cu terminalele Android 4.3, iOS 7.1 şi Windows Phone 8. Noua brăţară inteligentă Microsoft va fi disponibilă începând de astăzi la un preţ de 199 de dolari, disponibilitatea fiind redusă în acest moment doar la teritoriul Statelor Unite.

Odată cu Band, Microsoft a anunţat şi noua platformă de fitness Health. Clădită pe fundaţia actualului produs Bing Health & Fitness, platforma Health se integrează cu aplicaţiile Jawbone UP, MapMyFitness, MyFitnessPal sau RunKeeper şi oferă un kit de dezvoltare software care permite îmbogăţirea compatibilităţii şi cu alte servicii sau echipamente inteligente. La fel ca platforma similară de la Apple, Microsoft Health va putea fi folosită şi pentru colectarea datelor în scopuri medicale şi se va integra cu serviciul online HealthVault.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News