Sennheiser oferă căști wireless care pot dubla ca aparat auditiv

08.01.2023
Sennheiser oferă căști wireless care pot dubla ca aparat auditiv

Problema cu aparatele auditive dedicate este că pot ajunge la prețuri exorbitante și, în general, nu oferă o audiție prea grozavă atunci când vrei să le folosești pentru ascultarea de muzică. Sennheiser Conversation Clear Plus promite să ofere soluția perfectă pentru persoanele cu deficiențe de auz, produsul livrând fidelitate audio superioară și funcționalitatea unui aparat auditiv, din pachetul elegant al unor căști wireless aparent obișnuite.

Departe de a fi rezultatul unei inițiative benevole pentru ajutarea persoanelor cu deficiențe de auz, noul produs Sennheiser vine să umple o nișă de piață nou apărută în Statele Unite. Concret, agenția americană FDA (Food and Drug Administration) a anunțat un program foarte generos de subvenționare  a protezelor auditive destinate adulților cu probleme ușoare sau moderate de auz, dispozitivele încadrate în această categorie putând fi achiziționate fără recomandare expresă din partea unui medic ORL. Așa se face că producători cu experiență pe segmentul căștilor audio, precum Sony, Jabra iar acum și Sennheiser, au răspuns cererii lansând noi modele de căști wireless etichetate ca și ajutoare auditive.

Pornind de la premisa unor subvenții guvernamentale consistente, Sennheiser anunță Conversation Clear Plus cu prețul de 850 dolari, considerabil mai scump decât și cele mai pretențioase căști wireless oferite de Apple sau Sony.

Căștile Sennheiser Conversation Clear Plus vin cu setări preconfigurate pentru trei scenarii de ascultare diferite. Modul „Relaxare” permite utilizatorilor să modifice cât de agresivă este anularea zgomotului de fundal pentru acele momente în care doresc se „deconecteze” de zgomotul ambiant, în timp ce modurile „Comunicare” și „Streaming” vor reduce zgomotul nedorit și vor spori claritatea și prezența vocilor din apropiere, sau sunete de la un televizor sau un dispozitiv mobil care nu sunt conectate direct la căști.

Desigur, produsul funcționează și ca un set de căști wireless obișnuite, livrând până la 9 ore de autonomie la utilizare continuă și încă 27 ore, folosind rezerva acumulatorului din cutia pentru transport. Deocamdată, nu este clar dacă Sennheiser va livra acest produs doar pentru cumpărătorii din SUA, sau îl va aduce și pe piața europeană.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult