Shokz OpenRun Pro ar putea fi căștile ideale pentru stradă. Funcționează fără să ai urechile acoperite

05.01.2022
Shokz OpenRun Pro ar putea fi căștile ideale pentru stradă. Funcționează fără să ai urechile acoperite

Căștile Shokz OpenRun Pro promit să livreze o experiență audio comparabilă folosirii unui set de căști in-ear de bună calitate, dar fără efectul de „doape în urechi” care ți-ar putea pune viața în pericol la deplasările prin aglomerările urbane.

Incidentele în care cineva mult prea imersat în muzica ascultată la căști pătrunde fără să se asigure în calea de rulare a autobuzului sau tramvaiului ar putea fi complet evitate cu un produs de genul căștilor OpenRun Pro. Dezvoltat de o companie care și-a clădit reputația în domeniul tehnologiilor bone conduction, produsul redă efectele de bass cu ajutorul unui inductor de vibrații poziționat la nivelul tâmplelor, respectiv frecvențele medii și înalte cu ajutorul unui difuzor extern nu foarte diferit de cele întâlnite la dispozitive smartphone. Țelul principal este acela de a lăsa urechile complet neobstrucționate, permițând totodată o utilizare cât mai confortabilă, pe orice durată de timp.

Problema cu căștile audio de tip ambiental este că audiția oferită poate suna nenatural, sau de-a dreptul neplăcut, dispozitivul trebuind să redea întreaga plajă de frecvențe audio cu difuzoare suficient de mici pentru a putea fi purtate confortabil pe cap, dar poziționate ineficient.

Prevăzute cu pernițe de etanșare modelate după forma interioară a urechii, chiar și cele mai ieftine căști audio pot transmite frecvențele joase ca și unde de presiune, preluate fără probleme de timpan. Fără această opțiune, producătorul Shokz (cunoscut anterior drept AfterShokz) a dezvoltat o tehnologie care permite transmiterea frecvențelor joase direct prin structura osoasă craniului, spre a fi preluate în mod indirect de timpan. Mai ușor de transmis pe calea aerului, frecvențele medii și înalte sunt redate prin difuzoare convenționale poziționate în fața urechii, teoretic, rezultând o experiență audio comparabilă folosirii unui sistem Hi-Fi poziționat în apropiere, fără ca sunetele ambiante să fie distorsionate sau blocate.

Shokz OpenRun Pro

Ducând lucrurile și mai departe, Shokz a prevăzut și o funcție pentru amplificarea sunetelor ambiante, la care poți apela pentru a conversa cu alte persoane sau la parcurgerea zonelor problematice din timpul navetei de zi cu zi, fără a opri sau da mai încet muzica. Lista dotărilor continuă cu un egalizator pentru optimizarea experienței audio, având funcții preseturi precum ”Standard” pentru audiția de muzică și ”Vocal Booster” pentru amplificarea vocii. Mai este și o funcție Shokz TurboPitch responsabilă cu amplificarea efectelor de bass, pe care o poți folosi dacă nu ești prea deranjat de senzația uneori ciudată dată de vibrațiile transmise direct

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult