IKEA anunță boxa WiFi SYMFONISK picture frame cu sistem audio Sonos

15.06.2021
IKEA anunță boxa WiFi SYMFONISK picture frame cu sistem audio Sonos

Ikea a anunțat o nouă boxă inteligentă dezvoltată în parteneriat cu Sonos din gama Symfonisk. La fel ca în cazul modelelor anterioare, noua boxă este realizată pentru a fi integrată elegant în casele clienților, fără să atragă atenția. De altfel, noul model dorește să servească drept o operă de artă pe care să o poți agăța pe perete, dar care să ofere în același timp un sunet puternic și clar.

Noua boxă Symfonisk dorește să servească rolul unui tablou cu boxă inteligentă

Numele oficial al noii boxe este „SYMFONISK picture frame WiFi speaker”, care se traduce direct în „SYMFONISK ramă foto cu boxă WiFi”. De fapt, nu vorbim despre o ramă foto în sensul tradițional, întrucât nici nu are un ecran pe care să afișeze fotografii digitale, și nici nu poți pune orice fotografie pe partea sa exterioară. Fiind similară în design cu un tablou, IKEA dorește să vândă diverse design-uri în viitor, care pot fi înlocuite. Practic, partea frontală, care oferă o protecție textilă pentru difuzoare, se poate scoate. Cele două modele care vor fi disponibile la lansare sunt în culorile alb și negru, cu desene geometrice.

Boxa folosește tehnologia Sonos, deci hardware-ul de redare este dezvoltat de compania americană, în timp ce modul de conectare la WiFi este realizat prin aplicația Sonos. Acest lucru va reprezenta un avantaj, în special pentru cei care au deja un sistem audio Sonos.

Noua boxă Symfonisk se alimentează de la priză cu un cablu de 3,5m și poate fi conectată la internet inclusiv printr-un cablu Ethernet. Mai mult, există și posibilitatea ca o astfel de boxă să alimenteze altă boxă identică, printr-un cablu opțional, care transferă energia electrică între dispozitive. De altfel, cele două boxele pot fi sincronizate pentru redare stereo. Folosind însă aplicația Sonos, aceste boxe pot fi folosite alături de oricare alte boxe din familia Symfonisk sau Sonos pentru redare sincronizată.

Prețul pentru Symfonisk picture frame WiFi speaker este de 179 de euro, iar „tablourile” frontale costă 17 euro separat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult