Snapchat Spectacles, accesoriul care te ajută să distribui clipuri de câte 10 secunde aproape instantaneu

12.12.2016
Snapchat Spectacles, accesoriul care te ajută să distribui clipuri de câte 10 secunde aproape instantaneu

Foarte populară în rândul tinerilor, Snapchat este o reţea de socializare atipică, unde participanţii îşi pot exprima creativitatea distribuind clipuri video cu o lungime nu mai mare de 10 secunde, cel mai adesea obţinute cu telefonul mobil.

Spectacles de la Snap Inc. este o pereche de ochelari inteligenţi, dedicat celor care doresc să împărtăşească cu prietenii de pe Snapchat clipuri video din viaţa de zi cu zi. Ochelarii vin într-o singură formă, puţin neconvenţională, în culorile albastru, negru şi roşu şi sunt echipaţi cu o cameră video, al cărei obiectiv beneficiază de o deschidere largă de 115 grade

Promiţând să dea o notă ceva mai personală postărilor, accesoriul Snapchat Spectacles permite vizionarea clipurilor video din perspectivă first-person, ca şi cum ai privi prin ochii autorului.

Însă acesta nu este gadgetul tipic pe care îl poţi comanda pe internet. Snapchat Spectacles sunt distribuiţi exclusiv cu ajutorul unor automate plasate pe străzile oraşelor. Pentru a descoperi un astfel de automat, doritorii sunt invitaţi să viziteze website-ul Spectacles.com, unde găsesc un cronometru a cărui expirare dezvăluie pe hartă o locaţie aleatorie de unde pot cumpăra accesoriul prevăzut cu interfaţă Wi-Fi şi cameră video.

Snapchat Spectacles pot fi folosiţi cu dispozitive bazate pe Android şi iOS, folosind aplicaţia pentru mobil livrată gratuit. Clipurile obţinute sunt păstrate în memoria telefonului mobil la secţiunea memorie, utilizatorii putând alege mai târziu cele mai reuşite clipuri de arătat prietenilor.

Însă cei care sperau să poată filma pe ascuns folosind accesoriul deghizat în ochelari de soare obişnuiţi vor fi dezamăgiţi, activarea modului de captură fiind semnalată cu o serie de LED-uri  care înconjoară lentila camerei video.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult