Sonos pregătește lansarea Move 2, o nouă boxă portabilă cu autonomie de 24 de ore

03.08.2023
Sonos pregătește lansarea Move 2, o nouă boxă portabilă cu autonomie de 24 de ore

Sonos va adăuga la portofoliul său un nou model de boxă portabilă în viitorul foarte apropiat. Conform The Verge, Sonos pregătește lansarea boxei Move 2, care va veni cu upgrade-uri semnificative față de generația 1, chiar dacă aspectul exterior ar putea rămâne foarte similar. Odată cu noua lansare și upgrade-urile aferente, Sonos pare să aplice aceeași strategie pe care a folosit-o în urmă cu doar câteva luni la lansarea seriei Era: va crește prețul.

Sonos Move 2 vine cu multe upgrade-uri

Spre diferență de modelele anterioare de produse Sonos care au fost upgradate, noul Move va primi numele Move 2, nu Gen 2. Există posibilitatea ca denumirile produselor companiei să primească astfel o simplificare în viitor.

În materie de design, Move 2 ar păstra aspectul exterior similar primei generații, însă hardware-ul de la interior se schimbă. În loc de sunet mono, boxa va face trecerea la redare stereo, în timp ce autonomia crește la 24 de ore (față de 10 ore) la o singură încărcare. Greutatea dispozitivului rămâne însă: peste 2,7 kg. Aceasta este o boxă pe care o poți folosi fie conectată la priză în casă, fie o poți lua în grădină sau la picnic, unde va putea funcționa toată ziua fără alimentare. Boxa include în pachet o stație de încărcare, care poate rămâne fixă acasă.

Sonos Move 2 va beneficia de tehnologia Automatic Trueplay, care ajustează automat redarea sunetului în funcție de poziția în care este așezată în casă. Move 2 va adopta noile metode de control cu touch de la seria Era, va oferi conectivitate Bluetooth 5.0, dar va integra și un port USB-C, care va putea fi folosit pe post de port auxiliar cu un adaptor la jack de 3,5mm, sau poate alimenta un smartphone. Desigur, atunci când este acasă, Move 2 va putea reda muzică și prin Wi-Fi 6.

Prețul crește față de generația anterioară

Fiind o boxă relativ „portabilă”, Move 2 va oferi și rezistență la apă și praf IP56, deci va putea fi folosită și în medii umede.

Pentru toate upgrade-urile pe care le va primi, Move 2 va crește însă prețul cu 50 de dolari față de generația anterioară acesta urcând la 449 dolari americani, adică același preț la care este vândută și boxa Era 300, dar și la care este disponibil destul de des Sonos Beam Gen 2.

Aceste informații nu au fost încă anunțate în mod oficial de către Sonos, însă The Verge a oferit anterior informații care au putut fi verificate despre produsele Sonos, înainte de anunțul lor oficial.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult