Sony anunță o nouă soluție pentru gaming VR, accesibilă posesorilor de console Play Station 5

05.01.2022
Sony anunță o nouă soluție pentru gaming VR, accesibilă posesorilor de console Play Station 5

Denumită PlayStation VR2 (PSVR2), sistemul ia forma unui set de accesorii intenționate pentru posesorii de console Play Station 5, cum ar fi cască VR și controllere dedicate, special optimizate pentru jocuri VR.

Oferta PlayStation VR2 Sense include controlere prevăzute triggere adaptive și tehnologie haptic feedback, optimizate pentru a oferi o experiență similară controllerelor Dual Sense.

PSVR2

Pachetul PSVR2 include și o cască VR cu specificații tehnice atractive:

  • Experiență vizuală 4K HDR, cu vizibilitate (FOV) la 110°
  • Rezoluție 2000×2040 pixeli pentru fiecare ochi
  • Rată de refresh la 90Hz și 120Hz, ajustabilă
  • Tehnologie de randare cu FOV ajustabil
  • Tehnologie de tracking pentru orientarea în spațiu încorporată în casca VR
  • Conexiune USB-C
  • Display OLED și suport 3D audio

Pregătind terenul și pentru alte jocuri VR, Sony oferă ca platformă demonstrativă Horizon Forbidden West, inspirat de popularul titlu non-VR Horizon Zero Dawn.

Deocamdată, Sony nu oferă detalii concrete privind termenul de lansare al noului set de accesorii VR, sau prețurile cerute. Între timp, rămâne să urmărim un scur trailer video pentru unul dintre viitoarele jocuri VR, Horizon Call of the Mountain, derivat din același Horizon Zero Dawn.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult