Sony anunță un nou media player din gama Sony Walkman. Vine în carcasă placată cu aur

18.06.2022
Sony anunță un nou media player din gama Sony Walkman. Vine în carcasă placată cu aur

Deși Apple tocmai a pus „cruce” seriei iPod, Sony nu se lasă și anunță un nou model Sony Walkman, foarte scump.

Prezentat mai degrabă ca un accesoriu de modă pentru consumatorii din Statele Unite, noul model Sony Walkman nu are nicio legătură cu conceptul de utilitate practică, rolul său putând fi îndeplinit de orice iPhone sau telefon cu Android.

Adresat nostalgicilor care vor sa-și asculte melodiile preferate folosind căști de bună calitate, dispozitivul identificat cu numele de model NW-WM1ZM2 pentru versiunea placată cu aur și NW-WM1AM2 pentru varianta de culoare neagră, vine doar cu ieșiri analogice. Astfel, găsim doi conectori jack de 3.5 mm, respectiv, 4.4mm pentru cei care preferă această variantă.

Principalul atu al noului Wakman este procesorul audio dezvoltat de Sony, capabil să redea la calitate ireproșabilă formate audio precum WAV (până la 384kHz/32bit), FLAC (până la 384kHz/24bit), DSD (până la DSD256), decodare MQA completă. Totodată este suportat și algoritmul Sony DSEE pentru reprocesarea rip-urilor CD quality 44.1kHz/16bit până la 192kHz/32bit.

Deva mai compact decât un smartphone obișnuit, noul player audio vine cu ecran 720p de 5 inch și autonomie declarată de 40 orie, în condițiile redării de fișiere audio high definition la 96KHz. Lista dotărilor este completată cu slot microSD pentru suplimentarea spațiului de stocare și conector USB-C. Platforma software utilizată este Android 11, adaptată cu o interfață personalizată de Sony.

Nole modele Sony Walkman vin cu prețuri de 3700 dolari pentru modelul placat cu aur (NW-WM1ZM2) și 1400 dolari pentru versiunea standard (NW-WM1AM2) livrată într-o carcasă din aluminiu vopsită prin procedeul de anodizare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult