Sony SmartWatch 3 – încărcare wireless, WiFi încorporat şi suport pentru aplicaţii normale de Android

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 14.08.2014
Sony SmartWatch 3 –  încărcare wireless, WiFi încorporat şi suport pentru aplicaţii normale de Android

Sony pregăteşte lansarea unui nou smartwach bazat pe Android, mai puternic decât versiunile de până acum şi capabil să funcţioneze la întreaga capacitate fără a necesita sincronizare permanentă cu un smartphone aflat în imediata apropriere.

Potrivit informaţiilor strecurate până acum din surse neoficiale, Sony va ignora deocamdată Android Wear, platforma software pregătită de Google special pentru dispozitive mobile de purtat. În schimb, SmartWatch 3 ar urma să folosească o ediţie de Android cu interfaţă personalizată, complet diferită de cea observată la actuala generaţie SmartWatch 2.

Sony SmartWatch 2

Hardware-ul cu specificaţii apropiate modelului actual va permite funcţionarea complet independentă de smartphone. Lipsit de slot pentru cartelă SIM, noul smartwatch nu va putea înlocui complet telefonul mobil din buzunar, însă modulul WiFi integrat îi oferă acces direct la internet şi permite folosirea aplicaţiilor instalate fără a necesita sincronizare prin conexiune bluetooth cu un smartphone aflat în apropiere.

Oferit în carcasă rezistentă la apă şi praf, ceasul inteligent Sony SmartWatch 3 va fi un gadget care nu necesită cabluri, acumulatorul din dotare fiind încărcat apelând la tehnologie wireless, cu ajutorul unui adaptor achiziţionat separat.

Aşteptat să fie dezvăluit la începutul lunii viitoare, cu ocazia expoziţiei IFA 2014, Sony SmartWatch 3 ar urma să fie disponibil în magazine la numai 20 zile după evenimentul de prezentare oficial. Din păcate preţul de achiziţie nu este cunoscut deocamdată.