Sony anunță căștile true wireless WF-SP800N cu ANC pentru activități sportive

07.05.2020
Sony anunță căștile true wireless WF-SP800N cu ANC pentru activități sportive

Sony produce unele dintre cele mai performante căști wireless de pe piață, în special atunci când vine vorba despre căști cu anulare a zgomotului de fundal. Modelul true wireless WF-1000XM3 este considerat de mulți drept unul dintre cele mai bune de până acum, iar noua pereche de căști WF-SP800N (un super nume foarte ușor de reținut…) promite performanță similară, într-un format orientat către cei care le folosesc la activități sportive.

Sony prezintă căștile cu un design modern și rezistență la apă

Design-ul WF-SP800N nu este complet diferit față de cel al modelelor WF-1000XM3, însă pot fi observate câteva diferențe chiar și la o privire rapidă. De exemplu, noile căști pentru activități sportive beneficiază de suporrți din silicon care oferă o fixare mai bună, împingând în peretele urechii. Acestea sunt în continuare rezistente la apă și praf la standard IP55, deci pot fi folosite inclusiv în ploaie, dar nu la scufundări, în timp ce cutia de încărcare este semnificativ mai compactă, fiind mai ușor de purtat într-un buzunar.

La capitolul performanță, acestea vin cu multe dintre avantajele modelelor premium, în ciuda prețului mai mic. Avem tehnologiile Extra Bass pentru frecvențe joase mai puternice și Adaptive Sound Control care ajustează redarea în funcție de zgomotul din jur.

Desigur, funcționalitatea ANC (Active Noise Cancellation / Anulare a zgomotului de fundal) este probabil cea mai importantă pentru această pereche de căști. Sony spune că a îmbunătățit funcția, aceasta ajustând mai bine puterea algoritmului de anulare, în funcție de locație și de activitatea realizată. Pot fi realizate setări individuale pentru alergat, ascultat acasă sau în timpul drumului spre birou direct în aplicația căștilor, acestea fiind activate automat atunci când sunt necesare. Funcția aceasta va fi disponibilă și pe WF-1000XM3 după actualizarea aplicației de mobil la cea mai recentă versiune.

sony wf-sp800n 2

Sony laudă WF-SP800N cu 9 ore de redare cu funcția ANC pornită și cu 13 ore de redare cu ea oprită. De asemenea, căștile pot fi încărcare rapid în cutia lor pentru o oră de ascultare în numai 10 minute. Alte funcții interesante, prezente și pe alte modele concurente sunt oprirea redării sunetului atunci când scoți o cască și chemarea asistentului virtual preferat la o apăsare lungă pe suprafața touch exterioară. De altfel, scurtăturile pentru comenzi pot fi configurate din aplicația Sony Headphones.

Câț costă și când se lansează

Sony WF-800N sunt deja disponibile pentru comandă pe piața internațională la un preț de 200 de euro. Probabil că acest joc va scădea în preț foarte repede, întrucât modelul WF-1000XM3, superior din punct de vedere al performanței și autonomiei, costă acum 195 de euro în magazin, o reducere de la 250 de euro la lansare.

(via Engadget)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult