StarVR One este cea mai avansată cască pentru realitate virtuală, pe care nu o poţi avea

16.08.2018
StarVR One este cea mai avansată cască pentru realitate virtuală, pe care nu o poţi avea

Destinată clienţilor enterprise şi pentru aplicaţii comerciale, StarVR One foloseşte tehnologii eye tracking pentru a adapta imaginea în funcţie de direcţia în care priveşti şi are la bază o pereche de ecrane AMOLED special proiectate pentru conţinut VR.

Dispozitivul oferă acoperire de aproape 100% a câmpului vizual, cu 210 grade de vizibilitate pe orizontală şi 130 grade pe verticală. Ecranele AMOLED, câte unul pentru fiecare ochi, afişează un total de 16 milioane sub-pixeli şi suportă rată de actualizare a imaginii şi 90Hz. Potrivit companiei producătoare, imaginea redată acoperă integral spectrul de culoare RGB şi are claritate uniformă pentru întregul câmp de vizibilitate.

Urmărind mişcările ochilor, casca StarVR One poate ajusta în timp real calitatea grafică folosită pentru reprezentarea lumii VR, concentrând detaliile exact acolo unde priveşti. Acest aspect este deosebit de important în cazul simulărilor foarte complexe, care nu ar putea fi redate la un nivel acceptabil de performanţă generând întreaga imagine cu detalii maxime.

Cu greutate de numai 450 grame şi design ergonomic, căştile StarVR One sunt proiectate pentru folosire îndelungată.

Fiecare exemplar StarVR One vine la pachet cu API-ul StarVR 2.0, pus la dispoziţia dezvoltatorilor pentru crearea de aplicaţii VR compatibile cu acest dispozitiv. Compania producătoare oferă şi un model StarVR One XT, care include markeri optici pentru folosirea cu sisteme externe de poziţionare.

Din păcate, preţul şi disponibilitatea pentru comandă a noului accesoriu VR nu au fost comunicate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult