Superbook poate transforma orice smartphone Android într-un laptop de birou

12.07.2016

De-a lungul ultimilor ani au existat mai multe tentative de a transforma smartphone-ul într-un computer de birou, cea mai de succes fiind probabil funcţia Continuum din Windows 10 Mobile. Echipa din spatele Andromium OS, care a reuşit în 2014 să finanţeze cu succes dezvoltarea unui Android proprietar pentru mediul desktop, vine acum cu un nou proiect hardware: Superbook, un laptop ieftin, care va folosi hardware-ul din smartphone pentru a funcţiona.

Practic, Superbook nu este un laptop, ci mai degrabă conduita pentru a transforma un smartphone într-un computer portabil, pe care să poţi lucra toată ziua. Acesta beneficiază de un display de 11,6”, o tastatură de dimensiuni obişnuite şi de un acumulator care garantează 8 ore de autonomie, în timp ce alimentează în acelaşi timp şi smartphone-ul care rulează de fapt software-ul. Desigur însă, simpla conexiune între cele două dispozitive printr-un cablu USB nu este de ajuns.

Pentru a putea funcţiona, utilizatorii trebuie să instaleze pe smartphone Andromium OS, care poate fi descărcat fără probleme din Google Play Store. Acesta este încă în stadiu beta în acest moment, însă va fi lansat oficial în momentul în care Superbook va ajunge pe piaţă. Pentru a rula Andromium OS este necesar un smartphone cu procesor Snapdragon 800, 2 GB memorie RAM şi vaianta KitKat 4.4.2 de Android. Conform noilor detalii, varianta finală va necesita un smartphone cu versiunea minimă 5.0 a sistemului de operare Google.

Andromium va lansa un proiect pe Kickstarter pentru a finanţa procesul de manufacturare al lui Superbook, iar preţul de pornire pentru acesta va fi de 99 de dolari.

Citeşte şi Andromium transformă un smartphone obişnuit într-un PC desktop

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult