Tesla anunță propria interpretare a încărcătorului AirPower, pe care Apple a renunțat să-l mai lanseze

26.12.2022
Tesla anunță propria interpretare a încărcătorului AirPower, pe care Apple a renunțat să-l mai lanseze

Tesla Wireless Charging Platform vine cu o tehnologie numită “FreePower” și poate încărca până la trei dispozitive simultan.

Compatibil cu standardul de încărcare Qi, noul accesoriu Tesla poate trimite o putere de până la 15W per dispozitiv.

Cu design inspirat de celebrul Cybertruck, gadgetul este cu siguranță intenționat ca un accesoriu pentru fanii Tesla, proprietari sau nu de mașină electrică. Cert este că sunt preluate multe repere din lumea auto, cum ar fi piele alcantara pentru zona de așezare a telefonului și construcție din aluminiu cu finisaj negru-mat. În plus, suportul pentru masă este doar fixat cu magneți, putând extras pentru obținerea unei amprente ceva mai compacte.

Cât despre “FreePower”, denumirea nu este pentru vreo tehnologie de energie-gratis, ci o inovație adusă de inginerii Tesla care elimină nevoia pentru o aliniere precisă a dispozitivelor. Astfel, poți așeza telefonul oriunde pe suprafața de încărcare fără ca eficiența transferului de energie să aibă suferit.

Potrivit clipului video publicat pe site-ul Tesla, Wireless Charging Platform folosește nu mai puțin de 30 de bobine, dispuse intercalat pentru a forma o suprafață de încărcare cu acoperire cât mai uniformă. Interesant este că designul este foarte asemănător celui selectat pentru accesoriul AirPower, rămânând de văzut dacă inginerii Tesla au găsit o soluție pentru limitările care au dus la abandonarea produsului Apple. Potrivit detaliilor obținute din culisele Apple, compania a descoperit că prin folosirea atât de multor bobine suportul de încărcare se transforma într-o mini plită care putea distruge atât dispozitivele pe care le încărca, dar prezenta şi risc de incendiu. Cu un consum prea mare de energie și predispus la supraîncălzire, accesoriul AirPower pur şi simplu nu era practic, așa că Apple a anulat planurile de lansare.

Rămâne de văzut dacă alternativa Wireless Charging Platform va reuși să depășească stadiul de prototip. Aparent, Tesla intenționează să livreze versiunea retail a produsului începând cu luna februarie 2023.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult