Timex IronMan One GPS+, un ceas inteligent cu conectivitate 3G pentru amatorii de sport

Timex IronMan One GPS+, un ceas inteligent cu conectivitate 3G pentru amatorii de sport

Ceasurile inteligente din primele generaţii sunt doar simple accesorii dependente de un telefon mobil, însă unii utilizatori şi-ar dori produse complet autonome, iar câţiva producători s-au gândit deja la astfel de modele. Pe scurta listă a producătorilor care au anunţat ceasuri inteligente cu conectivitate 3G se numără acum şi Timex, care a lansat în colaborare cu Qualcomm modelul IronMan One GPS+.

Noul ceas inteligent de la Timex este un model destinat amatorilor de sport, carcasa masivă a acestuia fiind rezistentă la şocuri şi apă. Platforma hardware folosită este necunoscută, însă IronMan One GPS+ este dezvoltat în colaborare cu Qualcomm şi foloseşte ecranul Mirasol al acestora, deci presupunem că acesta ascunde câteva similitudini cu modelul Toq.

Deşi include un modem 3G, ceasul inteligent al celor de la Timex nu oferă însă facilităţi de telefonie, ci doar mesagerie. IronMan One GPS+ include un modul GPS care urmăreşte în permanenţă traseul parcurs şi oferă opţiuni pentru înregistrarea performanţelor şi partajarea acestor date prin email sau prin intermediul reţelelor de socializare. În caz de nevoie, ceasul oferă opţiunea de trimitere a unui mesaj de ajutor care include şi coordonatele geografice către o listă predefinită de prieteni.

În final, IronMan One GPS+ include şi 4 GB de memorie internă, un player audio şi conectivitate Bluetooth. Timex afirmă că masivul ceas oferă o autonomie de 3 zile într-un regim normal de utilizare şi de 8 ore cu modulul GPS activat în permanenţă.

În acest moment, nu este prea clar dacă faimosul producător de ceasuri intenţionează să lanseze acest ceas pe toate pieţele pe care activează. Compania a anunţat deocamdată că IronMan One GPS+ va intra în oferta operatorului nord-american AT&T începând din toamnă, însă preţul de 399 de dolari s-ar putea să-i descurajeze din start pe amatorii de mişcare şi tehnologie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News