Tronsmart Bang – boxă portabilă cu RGB și subwoofer (REVIEW)

04.04.2022
Tronsmart Bang - boxă portabilă cu RGB și subwoofer (REVIEW)

Prevăzută cu mâner pentru transport și carcasă cu protecție la apă, Tronsmart Bang este o boxă wireless cu putere peste medie și iluminare RGB sincronizată după ritmul muzicii.

Cu putere estimată de 60W și o configurație cu 6 difuzoare audio (2 difuzoare active + 2 subwoofere pasive și tweetere dedicate), Bang atinge un volum sonor remarcabil, dacă ne raportăm la dimensiunile sale compacte. În plus, dispozitivul poate dubla și ca powerbank pentru alimentarea dispozitivelor tale.

Prezentare

Boxă wireless portabilă, Tronsmart Bang poate fi utilizată cu orice smartphone, tabletă sau PC, folosind conexiunea Bluetooth și tag-ul NFC pentru asociere automată. Nu lipsește nici cablul line-in cu mufă Jack 3.5mm. În plus, dacă ai în grupul tău și alți prieteni care dețin acest model de boxă, atunci nu rămâne decât să apeși butonul TuneConn pentru sincronizare automată, muzica fiind redată apoi în mod simultan prin toate boxele din grupul tău de petrecăreți. Iar dacă nu vrei să te complici cu un dispozitiv de redare extern, atunci poţi ataşa un card microSD sau stick USB cu muzica ta preferată, folosind butoanele prevăzute sub mâner pentru schimbarea melodiilor.

Boxa Tronsmart Bang ia forma unui tub cu mâner, ceva mai elegant, cu dimensiuni 361*183.4*150.3 mm şi o greutate respectabilă de 3.08 Kg, datorată în mare parte celor două difuzoare principale cu magneţi din ferită şi acumulatorului Li-Ion cu 6 celule în format 18650 (nedetașabile). Producătorul enunță o capacitate totală de 10800mAh.

Carcasa este bine asamblată pentru a evita vibraţii sau rezonanţe acustice nedorite, însă nu garantez că poate rezista fără probleme la căzături şi lovituri puternice, greutatea apreciabilă și lipsa protecțiilor cauciucate impunând atenție sporită la manevrare. Principalul element de design este banda RGB desfășurată pe lungimea carcasei și cele două subwoofere pasive, de asemenea iluminate. În schimb, difuzoarele active sunt protejate în spatele unui capitonaj din material textil, care îmbracă aproape întreaga carcasă.

Acumulatorul încorporat este dimensionat pentru o autonomie de 8 la redarea de muzică (50% volum), sau până la 15 ore dacă folosim aplicația dedicată Tronsmart pentru a dezactiva iluminarea RGB. În ambele situații, autonomia oferită ar trebui să fie suficientă pentru o zi la plajă sau o plimbare pe munte. Totuşi, nu poţi spera la mai mult de 4 ore audiție la volum, însă poţi ameliora acest neajuns conectând un Power Bank extern la portul USB-C prezent la partea din spate. Raza conexiunii bluetooth este de până la 18 metri, în spații deschise. În practică, pentru audiție neîntreruptă telefonul trebuie să fie în aceeași încăpere cu boxa audio, mai ales dacă te deplasezi prin cameră în timp ce cauți melodia preferată.

Deși promite să reziste stropirii cu apă, boxa Tronsmart Bang este mai bine păstrată într-o pungă pentru transport, evitând expunerea la praf in exces (dificil de îndepărtat de pe suprafețele textile) sau imersia în apă.

Folosită împreună cu un card micro SD pe care se află fişiere MP3, boxa va porni direct în modul redare muzică. Putem regla volumul sonor schimba melodia folosind butoanele prevăzute sub mâner, însă trebuie avut în vedere faptul că acestea sunt destul de greu de apăsat. Avem și un buton EQ pentru activarea efectului SoundPulse de spațializare audio. Din păcate, pentru accesarea altor preseturi audio și personalizarea iluminării RGB este necesară folosirea aplicației Tronsmart pentru smartphone. Tasta Mode permite comutarea în modul Bluetooth (activ automat dacă nu este inserat card de memorie sau stick USB).

Conectată la telefonul mobil, boxa audio poate lua rolul unui speakerphone pentru preluarea apelurilor de voce. Putem răspunde la apelurile anunţate cu alertă prin difuzor apăsând tasta apel, comunicând mai departe cu cealaltă persoană de la o distanţă de până la 2 m faţă de boxă, conversaţia fiind perfect audibilă pentru ambele persoane.

Experienţa cu Tronsmart Bang

Cu siguranţă cea mai comod de folosit, conexiunea bluetooth este foarte uşor de realizat, fiind suficientă pornirea boxei şi apropierea telefonului mobil de tag-ul NFC. Alternativ, putem selecta boxa detectată în meniul bluetooth al telefonului mobil.  Odată asociată cu un dispozitiv, boxa Tronsmart Bang se va conecta automat la fiecare utilizare.

În ce priveşte audiția oferită, Tronsmart Bang convinge prin volumul impresionant și claritatea sunetului redat. Totuşi, pasionaţii de muzică ceva mai pretenţioşi vor remarca bass-ul nu chiar atât de pătrunzător, setările implicite favorizând mai degrabă maximizarea volumului sonor. Din fericire, putem corecta în mare măsură acest neajuns selectând profirul Deep Bass din meniul EQ al aplicației pentru smartphone.

Din păcate, în ciuda actualizării versiunii de firmware, setările personalizate în aplicația Tronsmart nu rămân memorate după oprirea și repornirea dispozitivului, boxa revenind la profilul EQ și iluminarea RGB implicită.

Ajutată cu un încărcător rapid (neinclus în pachetul cu accesorii), acumulatorul se încarcă de la 0-100% în aproximativ trei ore și jumătate

Specificații Tronsmart Bang:

  • Putere maximă 60W: 2 tweetere, 2 drivere active, 2 subwoofere pasive
  • Conectivitate: Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-A (pentru funcția powerbank), jack de 3.5 mm Aux-In, USB-C pentru alimentare
  • Efecte audio: SoundPulse EQ (selectabil cu buton dedicat) / Deep Bass, 3D Hi-Fi, Classical, Vocal, Rock (selectabil din aplicația pentru smartphone)
  • Compatibilitate Microsoft Cortana, Google Assistant și Apple Siri
  • Dimensiuni: 361*183.4*150.3 mm
  • Greutate: 3.08 kg
  • Certificare IPX6 pentru rezistență la stropire cu apă și praf
  • Acumulator de 10800 mAh cu încărcare prin USB-C și indicator LED pentru stare încărcare

Concluzie

Practică și cu un design atrăgător, Tronsmart Bang poate fi un excelent accesoriu de luat în vacanțe. Totodată iluminarea RGB arată foarte bine pe întuneric și este suficient de puternică pentru a lumina și pereții încăperii.

Volumul sonor este impresionat și cu minime distorsiuni ce apar doar dacă insistăm să ascultăm la putere maximă. Bass-ul nu este chiar atât de impresionant la setările implicite, însă poate fi îmbunătățit considerabil bifând profilul Deep Bass în aplicația pentru smartphone.

Un alt atu pentru Tronsmart Bang este autonomia foarte bună a bateriei. Practic, dacă te limitezi la un volum moderat și dezactivezi funcția RGB, poți obține cu ușurință și peste o săptămână de autonomie la folosire intermitentă.

Boxa Tronsmart Bang poate fi găsită și în oferta magazinelor din România, la prețul de aproximativ 500 de Lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult