Tronsmart Mega Pro – boxă wireless cu subwoofer (REVIEW)

21.12.2020
Tronsmart Mega Pro - boxă wireless cu subwoofer (REVIEW)

De formă dreptunghiulară și amintind de vechile aparate radio din copilărie, Tronsmart Mega Pro este genul acela de dispozitiv care te ia prin surprindere, afișând caracteristici și performanțe care contrazic exteriorul aparent banal. Cu putere estimată de 60W și o configurație cu 4 drivere audio (L+R, subwoofer activ și pasiv), Mega Pro atinge un volum sonor remarcabil, dacă ne raportăm la dimensiunile sale compacte.

Prezentare

Boxă wireless portabilă, Tronsmart Mega Pro poate fi utilizată cu orice smartphone, tabletă sau PC, folosind conexiunea Bluetooth și tag-ul NFC pentru asociere automată. Nu lipsește nici cablul line-in cu mufă Jack 3.5mm. Alternativ, poţi ataşa un card microSD sau stick USB cu muzica ta preferată, folosind butoanele touch iluminate pentru redare media.

Boxa Tronsmart Mega Pro ia forma unui dreptunghi cu dimensiuni 250 x 82 x 104 mm şi o greutate respectabilă de 1.78 Kg, datorată în mare parte celor trei difuzoare cu magneţi din ferită şi mai puţin acumulatorului Li-Ion cu 4 celule în format 18650 (nedetașabile). Producătorul enunță o capacitate totală de 10400mAh.

Carcasa solid construită este bine asamblată pentru a evita orice vibraţii sau rezonanţe acustice, însă nu garantez că poate rezista fără probleme la căzături şi lovituri accidentale, greutatea dispozitivului fiind pur şi simplu prea mare pentru astfel de incidente. Principalul element de design este sita pentru difuzor care acoperă cea mai mare parte a carcasei. Aceasta are in spate o pânză care împiedică pătrunderea mizeriei la interior, dar găurile fine vor reţine oricum particule de praf, scame şi nisip, a căror eliminare va da ceva bătăi de cap. Restul suprafeţelor sunt confecţionate din plastic acoperit cu un finisaj cauciucat, mascând eventuale urme de amprente şi zgârieturi.

Acumulatorul încorporat este dimensionat pentru o autonomie de până la 10 ore la redarea de muzică (50% volum), suficient pentru o zi la plajă sau o plimbare pe munte. Totuşi, la volum maxim nu poţi spera la mai mult de 2 ore, însă poţi ameliora acest neajuns conectând un Power Bank extern la portul USB-C prezent la partea din spate. Raza conexiunii bluetooth este de până la 10 metri în spaţiu deschis. În practică, boxa Tronsmart Mega Pro pare că preferă orientarea într-o anumită poziţie pentru maximizarea razei de acoperire, indicând folosirea unei antene bluetooth slab acordată la partea de sensibilitate.

Deși promite să reziste stropirii cu apă, boxa Tronsmart Mega Pro este mai bine păstrată într-o pungă pentru transport, evitând expunerea la praf in exces sau imersia în apă.

Folosită împreună cu un card micro SD pe care se află fişiere MP3, boxa va porni direct în modul redare muzică. Putem regla volumul sonor folosind slider-ul touch și schimba melodia folosind tastele iluminate. Avem până și un buton EQ pentru ajustarea tonalității audio, schimbând între cele trei preset-uri predefinite. Tasta Mode permite comutarea în modul Bluetooth (activ automat dacă nu este inserat card de memorie sau stick USB).

tronsmart megapro

Conectată la telefonul mobil,  boxa audio poate lua rolul unui speakerphone pentru preluarea apelurilor de voce. Putem răspunde la apelurile anunţate cu alertă prin difuzor apăsând tasta apel, comunicând mai departe cu cealaltă persoană de la o distanţă de până la 2 m faţă de boxă, conversaţia fiind perfect audibilă pentru ambele persoane.

Experienţa cu Tronsmart Mega Pro

Cu siguranţă cea mai comod de folosit, conexiunea bluetooth este foarte uşor de realizat, fiind suficientă pornirea boxei şi apropierea telefonului mobil de tag-ul NFC. Alternativ, putem selecta boxa detectată în meniul bluetooth al telefonului mobil.  Odată asociată cu un dispozitiv, boxa Tronsmart Mega Pro se va conecta automat la fiecare utilizare.

În ce priveşte calitatea audio, dispozitivul convinge prin sunetul puternic şi bogat în gama frecvenţelor medii şi joase. Totuşi, pasionaţii de muzică ceva mai pretenţioşi vor remarca bass-ul nu chiar atât de pătrunzător ca la un sistem High-FI de mărime normală. Însă putem corecta în mare măsură acest neajuns aşezând boxa pe o suprafaţă rezonantă, cum ar fi o masă din lemn sau şifonier.  De departe, cea mai mare constrângere pentru Tronsmart Mega Pro este camera de rezonanţă cu volum limitat de designul compact, adaptat pentru transportul  în bagaje.

Audiţia oferită este însă fără distorsiuni sesizabile, setarea boxei la volum maxim păstrând sunetul curat şi suficient de puternic pentru folosirea în spaţii deschise, cu zgomot ambiant moderat. În ciuda distanței mici dintre difuzoarele L-R, efectul stereo este uşor sesizabil, singura condiţie fiind să aşezăm boxa direct în faţă. Spaţializarea sunetului este întărită şi de plasarea ingenioasă a difuzoarelor, cel pentru bass fiind dublat la partea din spate cu încă un difuzor de tip pasiv. Rolul acestuia este de a amplifica vibrațiile din gama frecvențelor joase, propagându-le omnidirecțional.

Specificații Tronsmart Mega Pro:

  • Putere maximă 60W: 2 tweetere, 1 woofer, 1 radiator pasiv și 2 amplificatoare
  • Conectivitate: Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-A, jack de 3.5 mm Aux-In
  • Trei efecte audio selectabile: Deep Bass, Vocal și 3D
  • Compatibilitate Microsoft Cortana, Google Assistant și Apple Siri
  • Dimensiuni: 250 x 104 x 82 mm
  • Greutate: 1.78 kg
  • Certificare IPX5 pentru rezistență la stropi de apă și praf
  • Acumulator de 10400 mAh, încărcare prin USB-C
  • Puteţi vedea exact ce conţine la interior boxa Tronsmart Mega Pro în acest clip YouTube.

 

Concluzie

Cu preţ nu chiar derizoriu, boxa Tronsmart Mega Pro convinge însă cu performanţele audio neaşteptat de bune, raportat la dimensiunile compacte. Aceasta poate fi un companion excelent pentru PC-ul desktop sau sisteme laptop, numai bun de luat şi în vacanţe.

Tronsmart Mega Pro

Designul de forma unui dreptunghi este cât se poate de eficient în privinţa folosirii spaţiului disponibil şi distribuţia sunetului, însă construcţia este potrivită mai degrabă pentru un accesoriu de aşezat pe masa de birou, decât transportul în bagaje şi folosirea în natură. Cert este că acumulatorul încorporat permite ambele variante, Tronsmart Mega Pro fiind în primul rând o boxă portabilă, redarea prin Bluetooth, prin cablu line-in sau prin funcţia media player integrată ţinând doar de preferinţele fiecăruia.

Preţ şi disponibilitate

Boxă portabilă cu design compact, Tronsmart Mega Pro este oferită la preţul de 89.99 dolari în oferta magazinului Aliexpress, cu transport gratuit inclus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult