UE Fits: primele căști true wireless care se mulează pe urechea utilizatorului

02.10.2020
UE Fits: primele căști true wireless care se mulează pe urechea utilizatorului

Brandul Ultimate Ears, celebru deja pentru boxele sale wireless și cumpărat de Logitech de câțiva ani, a anunțat primele sale căști true wireless. Acestea se numesc UE Fits și promit încă din nume că fac ceva ce alte modele nu pot: să fie confortabile în toate urechile utilizatorilor. Căștile fac asta folosind capete umplute cu gel și o tehnologie de întărire, care se mulează perfect pe canalul urechii utilizatorului. Astfel, căștile vor fi și foarte confortabile, dar vor și asigura o izolare superioară a zgomotului de fundal.

Tehnologia Lightform de pe UE Fits crează un mulaj al urechii utilizatorului

UE Fits folosește așa numita tehnologie „Lightform”, care folosește LED-uri integrate în căști pentru a întări gelul din capetele de silicon de pe căști. Procesul este foarte simplu și este în controlul utilizatorului. Atunci când iei căștile, siliconul este moale și nu are o formă bine definită.

Când consideri că ai căștile în cea mai confortabilă poziție, activezi procesul de întărire din aplicația de pe un smartphone cu iOS sau Android. Procesul durează 60 de secunde. După aceea ai o pereche de căști true wireless cu capete personalizate special pentru urechea ta, care vor acoperi complet canalul auditiv.

Din punct de vedere hardware, avem de a face cu difuzoare de 10mm, destul de mari pentru astfel de căști, care pot oferi până la opt ore de autonomie la o singură încărcare și încă 20 de la cutia de încărcare. De altfel, forma căștilor este neobișnuită, fiind mai mari decât alte soluții de pe piață. Datorită acestui design, și bateriile pot fi mai mari. UE Fits sunt compatibile cu codec-urile SBC, AAC și Apt-X și vin în trei culori: gri, mov și bleu-marin.

ue fits

Căștile se lansează doar în SUA pentru început, iar clienții pot le returna dacă nu se împacă bine cu tehnologia Lightform a capetelor din silicon și gel. Prețul este însă destul de mare, în ton cu cel al alternativelor care oferă și anulare activă a zgomotului precum AirPods Pro sau Sony WF-1000XM3: 250 de dolari.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult