Un inginer independent a realizat cutia de AirPods cu șuruburi, care poate fi reparată acasă. VIDEO

29.07.2023

Ken Pillonel, inginerul elvețian care a pus primul port USB pe un iPhone și care a realizat și alte proiecte îndrăznețe similare în ultimii ani, a lansat un nou clip pe YouTube în care demonstrează cum a creat o cutie pentru căștile AirPods Pro care poate fi desfăcută de către utilizator pentru a schimba bateria de la interior atunci când aceasta cedează. Desigur, clipul demonstrează pas cu pas procesul complex.

Un nou proiect de la cel care a pus port USB-C pe iPhone

Pillonel a publicat clipul pe canalul său, Exploring the Simulation, unde prezintă cum a realizat de la zero o carcasă de AirPods Pro. Acesta a modelat în software profesional fiecare componentă în parte, iar în locul lipiciului, care face repararea cutiei aproape imposibilă, acesta a adăugat șuruburi, care face dezasamblarea acesteia foarte ușoară. Carcasa este realizată prin imprimare 3D, iar anumite componente au trebuit scanate prin intermediul tehnologiei de fotogrametrie, pentru a reproduce perfect curbele cutiei de la Apple, care găzduiește micile căști true wireless.

Proiectul permite utilizatorilor să își creeze acasă propria cutie de AirPods și să folosească componentele originale în cea nouă. Avantajul este că dacă bateria de la interior se deteriorează, aceasta poate fi schimbată ușor, fără a fi necesară dezlipirea adezivului din fabrică de fiecare dată. Acest proiect este de asemenea compatibil cu un alt proiect mai vechi al lui Pillonel, care schimba mufa Lightning originală cu una USB-C.

Creatorul proiectului oferă planurile celor care îl susțin pe Patreon, dar oferă și spre vânzare anumite componente care ar fi cam greu de realizat acasă, precum circuitele electrice necesare pentru a schimba tipul mufei de încărcare.

Desigur, acesta nu este un proiect pe care oricine îl poate realiza acasă. Ai nevoie de echipament specializat, precum o imprimantă 3D performantă, cât și de ceva cunoștințe în electronică. Pillonel spune că și-ar dori să poată modifica și căștile AirPods Pro pentru a le face reparabile, însă uneltele de care dispune în acest moment nu sunt destul de performante pentru a face acest lucru posibil.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult