Un nou gadget pentru gospodine: oala cu încărcător USB

10.04.2012
Un nou gadget pentru gospodine: oala cu încărcător USB

PowerPot este o oală pentru gătit cu ceva extra, deosebit de util amatorilor de gadgeturi în vacanţele petrecute în camping, departe de civilizaţie şi priza AC de la hotel.

Un nou gadget pentru gospodine: oala cu încărcător USB

Fără a îmbunătăţii abilităţile de bucătar ale celui care o foloseşte pentru gătit, PowerPot poate da un suflu de energie telefonului mobil sau alte gadgeturi prevăzute cu acumulator propriu, servind drept încărcător secundar.

Pentru a funcţiona, invenţia are nevoie de o sursă de căldură cum ar fi un arzător de voiaj sau foc cu lemne, respectiv un lichid căruia să-i transfere căldura primită. Energia electrică este produsă cu ajutorul unui generator termoelectric cu module Seebeck – Peltier, lipit de partea inferioară a oalei şi protejat de un scut termic confecţionat din aluminiu.

Adaptorul de alimentare

Randamentul optim este obţinut atunci când diferenţa de temperaturiă între lichidul din oală şi scutul din aluminiu încălzit de sursa de căldură sunt maximizate, de exemplu prin folosirea unui lichid foarte rece sau chiar zăpadă.

În funcţie de bugetul alocat, putem alege între PowerPot V cu generator de 5W, PowerPot X cu generator de 10 W şi versiunea supra-alimentată PowerPot XV, echipată cu un generator Peltier de 15W.

PowerPot V şi PowerPot XV

Pachetul include şi un stabilizator de tensiune menit să limiteze curentul furnizat la valori sigure pentru echipamentele electronice alimentate. Adaptorul inclus poate oferi între 1 şi 3 conectori USB, ce pot fi folosiţi pentru alimentarea mai multor gadgeturi simultan.

În funcţie de versiunea aleasă, oala PowerPot poate fi achiziţionată pentru o sumă cuprinsă între 125 şi 500 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult