Un producător de accesorii adaugă port-uri, cititor de carduri și stocare M2 pe noile iMac cu M1

04.06.2022
Un producător de accesorii adaugă port-uri, cititor de carduri și stocare M2 pe noile iMac cu M1

Apple este o companie cunoscută pentru deciziile ciudate de design sau pentru încăpățânarea de a nu oferi utilizatorilor ceea ce își doresc întotdeauna. Din fericire pentru producătorii de accesorii, aceste decizii duc la tot felul de accesorii foarte inspirate, care pot suplini lipsurile computerelor, telefoanelor sau tabletelor Apple. Satechi este unul dintre producătorii de accesorii premium, în special pentru dispozitivele din gama Mac, iar noul său USB-C Slim Dock pentru iMac M1 ar putea părea că este realizat chiar de către Apple, întrucât se îmbină perfect cu computerul.

Dock-ul USB-C de la Satechi se îmbină perfect cu noul iMac M1

La fel ca în cazul computerelor portabile MacBook, noul iMac nu integrează port-uri USB Type-A, fiind echipat exclusiv cu port-uri Type-C. Satechi are experiență vastă în domeniul dock-urilor Type-C, întrucât a lansat în ultimii ani multiple modele compatibile cu laptop-urile Apple. Ce face acest model special este însă faptul că este construit în așa fel încât să se potrivească cu restul pachetului.

satechi usb-c dock keyboard

Dock-ul are dimensiunea identică cu cea a unei tastaturi Magic Keyboard, livrată în pachetul iMac și un decupaj cu decupaj pentru standul iMac. Ajută și faptul că are o culoare aleasă să se potrivească perfect cu cea a computerului și a tastaturii (momentan e disponibil doar pe argintiu și albastru, nu în toate culorile iMac), cât și construcția metalică din materiale similare. Port-ul USB-C din spate se conectează la unul dintre port-urile computerului, oferind în schimb acces rapid, pe birou, la un port USB-C Gen 2 (10 Gbps) și unul similar USB 3 Type-A Gen 2, la două port-uri USB 2.0 Type-A, alături de cititoare de card-uri SD și microSD. Și asta nu este tot.

Dacă întorci dock-ul invers, acesta are și un capac cu un slot pentru un SSD M.2, compatibil cu unități NVMe și SATA, prin intermediul căruia poți adăuga extra stocare pe computer. Desigur, iMac-ul nu poate fi upgradat, întrucât SSD-ul și memoria RAM sunt integrate. Astfel, ai și o soluție elegantă de a extinde stocarea fără să stai cu multiple cabluri sau unități externe inestetice pe birou.

satechi usb-c dock m2 1

Iar când termini de lucrat la computer, poți așeza tastatura deasupra dock-ului USB-C de la Satechi, pentru un design curat pe masa de lucru.

Prețul este unul destul de ridicat, la 150 de dolari, însă cam toate produsele Satechi de acest gen se învârt în jurul acestui preț. Pentru lansare, compania oferă cest model și la un preț mai mic, de 120 de dolari. Satechi livrează și în România, însă livrările se fac din afara Europei, deci apar și taxe în plus la vamă.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult