Un YouTuber a realizat o baterie portabilă de 27.000.000 mAh. VIDEO

06.02.2022

Un YouTuber din China numit Handy Geng a realizat cea mai mare baterie portabilă din lume, cu o capacitate de 27.000.000 mAh. Aceasta poate alimenta simultan multiple samartphone-uri, laptop-uri, tablete sau chiar alte baterii portabile, dar poate fi folosită și pentru alte activități mai puțin obișnuite, precum alimentarea unui televizor, a unui scooter sau a unei mașini de spălat în aer liber.

O baterie de mașină electrică a fost transformată într-o baterie externă „portabilă”

Handy Geng a documentat procesul într-un clip publicat pe canalul său de YouTube. Acesta a construit o poveste amuzantă pentru motivul din spatele proiectului, spunând că era gelos pe bateriile portabile ale fratelui și vărului său. Astfel, acesta a decis să își creeze singur o baterie mai mare, pentru a concura cu ei.

Bateria portabilă a fost realizată dintr-un acumulator de mașină electrică și a primit o carcasă „home made”, care seamănă cu carcasele bateriilor de la branduri precum Xiaomi. Aceasta a primit și 60 de prize, unde poate fi conectat orice. O astfel de baterie probabil că nu este utilă pentru a fi transportată ca în clipul de față, însă ar putea fi de folos în caz de urgență atunci când sunt probleme cu rețeaua electrică, putând alimenta astfel toate electrocasnicele din casă pe perioade extinse. Conform clipului publicat de Handy Geng, bateria poate alimenta 5.000 de telefoane cu acumulatori de 3.000 mAh fiecare.

De altfel, anumiți producători de mașini electrice, precum Ford, chiar oferă un astfel de caz de utilizare pentru vehiculele lor, mașinile putând fi conectate la sistemul electric al casei pentru a oferi alimentare cu energie electrică de la baterie pentru până la trei zile.

Handy Geng este cunoscut pe YouTube pentru proiectele sale ieșite din comun, precum o carcasă de PC în formă de rachetă spațială.

sursa: YouTube

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult