Utilizatorii AirPods Pro 2, asaltați cu notificări solicitând „înlocuirea bateriilor”

05.10.2022
Utilizatorii AirPods Pro 2, asaltați cu notificări solicitând „înlocuirea bateriilor”

Lansate luna trecută, căștile AirPods Pro 2 ar putea părea accesorii de unică folosință, după ce pe ecranul telefoanelor conectate au început să apară mesaje de notificare solicitând înlocuirea bateriilor.

La fel ca alte căști wireless, AirPods Pro 2 dispun de acumulatori reîncărcabili ce ar trebui să aibă o durată de viață de cel puțin 1-2 ani, nicidecum baterii de unică folosință. Însă exact aceasta pare să fie asumpția făcută de inginerii Apple, care au creat firmware-ul celor mai avansate căști AirPods folosind mostre de cod preluate prin metoda copy/paste. Cel mai probabil, bug-ul a rezultat din „plagierea” firmware-ului dezvoltat pentru accesoriile AirTag, care într-adevăr sunt prevăzute cu baterii de unică folosință care necesită înlocuire atunci când se descarcă.

Deși este marcată cu titlul ”CRITICAL”, alerta afișată tocmai de aplicația Find My (responsabilă cu gestionarea etichetelor AirTag) nu ar trebui luată prea mult în serios, semnalând doar că una sau ambele căști necesită încărcare în cutiuța pentru transport.

Ironia este că, la fel ca majoritatea dispozitivelor Apple, căștile AirPods Pro 2 nu au fost proiectate pentru a putea fi reparate, eventualele solicitări pentru remedierea pe garanție a defectelor care țin de uzura prematură a acumulatorilor fiind soluționate prin înlocuirea parțială sau totală a produsului. Altfel spus „înlocuirea bateriilor” la căștile AirPods Pro 2 este aproape imposibilă fără deteriorarea ireversibilă a căștilor.

Cel mai probabil, Apple va remedia bug-ul semnalat cu o actualizare pentru aplicația Find My.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult