Un bărbat din Ucraina urmărește soldatul rus care i-a furat căștile AirPods prin aplicația Find My

20.04.2022
Un bărbat din Ucraina urmărește soldatul rus care i-a furat căștile AirPods prin aplicația Find My

Acțiunile armatei ruse din Ucraina sunt bine documentate în era internetului, putând vedea fotografii și filmări în care aceștia fură obiecte de valoare din casele populației pentru a le trimite înapoi în Rusia. Un bărbat din Ucraina a găsit însă o metodă prin care poate urmări soldații care i-au furat obiectele din casă: folosind funcția Find My de la Apple, poate vedea în timp real unde este soldatul rus care i-a furat căștile din casă, o pereche de AirPods Pro.

Tehnologia Find My permite urmărirea activității soldaților ruși

Vitaliy Semenets, un bărbat din Hostomel, oraș din apropierea Kievului, a descoperit că în urma retragerii armatei ruse, căștile sale AirPods Pro încă sunt active și pot fi urmărite pe hartă în cadrul aplicației Find My. Acestea au fost furate de către soldații ruși la începutul războiului, Hostomel fiind una dintre țintele importante ale Rusiei, întrucât aici este și Aeroportul Internațional Antonov, unul dintre cele mai importante din țară, operat de compania aeriană Antonov.

Urmărirea căștilor funcționează datorită modificărilor aduse de Apple pentru serviciul Find My, care permite tuturor dispozitivelor Apple să transmită anonim locația altor dispozitive din jurul lor, chiar dacă acelea nu sunt conectate la internet.

Soldații care s-au retras la începutul lunii aprilie din zonă, par să fi mers înapoi în Rusia, în zona din apropierea Donbasului. Ultima postare a lui Semenets plasa căștile în orașul Belgorad, un oraș din Rusia din apropiere de granița cu Ucraina. De altfel, armata rusă pare să se concentreze acum chiar în acea zonă, obiectivul principal în această etapă a războiului fiind acum capturarea întregului Donbas și împingerea forțelor ucrainene în afara acestei regiuni.

Probabil că și alți utilizatori de dispozitive iOS și Android ar putea să își urmărească dispozitivele dispărute în urma invaziei. Săptămânile trecute, soldații ruși au fost filmați în timp ce trimiteau sute de kilograme de echipamente electronice și alte bunuri furate din casele ucrainenilor într-un sediu al companiei rusești de curierat CDEK din orașul Mazir din Belarus.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult