Utilizatorii au reușit să „păcălească” AirPods Max să intre în modul low power folosind magneți

17.12.2020
Utilizatorii au reușit să „păcălească” AirPods Max să intre în modul low power folosind magneți

Nu poate exista o lansare de produs Apple fără puțină controversă. În cazul AirPods Max, nu numai că, din nou, compania a venit cu un produs mai scump decât concurența cu vechime deja în piață, dar a luat și niște decizii de funcționalitate de-a dreptul ieșite din comun. Căștile nu pot intra în modul low-power automat decât după două ore în care consumă baterie. Dacă vrei să le forțezi să „adoarmă”, trebuie să le pui neapărat în husa de protecție cu magneți. Utilizatorii au găsit însă deja o soluție alternativă.

Utilizatorii încearcă să rezolve o problemă cu noile căști AirPods Max de la Apple

Dacă nu vrei să cari după tine o husă de protecție care nu protejează de fapt mare lucru, va trebui să ai la îndemână câțiva magneți de frigider. Utilizatorii care au intrat deja în posesia căștilor AirPods Max au descoperit unde se află magneții din căști care controlează intrarea în modul de funcționare „low-power”. Astfel, plasând doi magneți, unul pe fiecare dintre cupe, în respectivele zone, poți „păcăli” căștile să creadă că sunt în husa originală de la Apple.

Soluția nu este tocmai practică, însă rezolvă o problemă pe care căștile nu ar fi trebuit să o aibă în primul rând. Aceste căști nu au un buton power și deci nu pot fi oprite sau pornite la comandă. Atunci când le dai jos de pe urechi, acestea pun pauză, însă consumul de energie continuă, întrucât rămân conectate la dispozitiv, chiar dacă redarea este oprită. Abia după două ore, căștile intră în modul low power pe care îl activează și magneții din husă.

Pentru o pereche de căști de 550 de dolari americani, aceste decizii intenționate din partea Apple nu par să aibă mult sens. De altfel, te-ai aștepta ca o pereche de căști premium să fie mai bine gândită și să ofere acces rapid la tot felul de funcții avansate. Probabil că Apple va putea crea printr-un update de software o metodă mai simplă prin care să forțezi modul „low power” pe AirPods Max.

sursa: Gizmodo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult