Vector Watch, un ceas inteligent cu autonomie mare şi ADN românesc

Vector Watch, un ceas inteligent cu autonomie mare şi ADN românesc

Despre compania Vector şi ceasurile lor inteligente am auzit pentru prima oară în vara anului trecut, însă detaliile au lipsit până ieri. În cadrul expoziţiei Baselworld 2015, Vector a anunţat în sfârşit primele sale două ceasuri inteligente, iar acestea se remarcă nu doar prin câteva caracteristici interesante, ci şi prin ADN-ul românesc.

Fondată de către trei români, Dan Tudose, Andrei Pitiş şi Irina Alexandru, compania Vector a atras sprijinul financiar al antreprenorului Radu Georgescu şi este condusă de către Joseph Santana, fost director în cadrul Timex Group. Într-o vreme în care piaţa ceasurilor inteligente devine din ce în ce mai aglomerată, compania Vector încearcă să iasă în evidenţă cu autonomia foarte mare, compatibilitatea multiplatformă şi designul clasic.

În cadrul Baselworld 2015, compania Vector a prezentat două modele de ceasuri inteligente: Luna şi Meridian. Primul este un ceas cu cadran rotund şi un preţ de 349 de dolari, în timp ce al doilea are un cadran pătrat şi va fi oferit la un preţ de 199 de dolari. Ambele ceasuri au carcase metalice care rezistă la adâncimi de până la 50 de metri, geamuri de protecţie din cristal mineral şi sistem standard de prindere pentru brăţări de 22 de milimetri.

Vector Watch foloseşte un ecran LED monocrom care este aprins în permanenţă, soluţia tehnică fiind asemănătoare celei remarcate la vechile Pebble. Interfaţa nu este tactilă, Vector Watch folosind două butoane şi un remontoar pentru navigaţie. Ecranul monocrom non-tactil poate că nu este prea impresionant, însă consumul redus al acestuia permite atingerea unei autonomii care se poate ridica, cel puţin conform promisiunilor actuale, la 30 de zile.

Platforma software este una dezvoltată de către Vector şi este compatibilă cu sistemele de operare Android, iOS şi Windows Phone, o raritate în acest moment. Sistemul de operare permite scrierea de aplicaţii, Vector Watch putând fi astfel îmbunătăţit în funcţie de preferinţe şi nevoi. Producătorii au afirmat că imitarea experienţei oferite de ceasurile tradiţionale a fost pusă pe primul loc, acesta fiind completată cu funcţiile deja obişnuite de preluare a notificărilor, de pedometru sau de analiză a ciclurilor de somn.  Utilizatorii serviciului If This Then That (IFTTT) vor fi probabil fericiţi să descopere că acesta este inclus printre funcţiile de bază, permiţând astfel personalizarea acţiunilor şi activităţilor după bunul plac.

Ceasurile inteligente Vector Watch Luna şi Meridian vor fi disponibile începând din vară la preţurile menţionate mai sus.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News