Withings ScanWatch, ceasul cu funcție de monitorizare a pulsului, va putea fi comandat și din Europa

12.09.2020
Withings ScanWatch, ceasul cu funcție de monitorizare a pulsului, va putea fi comandat și din Europa

Încadrat drept smartwatch hibrid, ScanWatch este produsul unei companii franceze specializată în accesorii pentru fitness și sănătate.

Într-o veritabilă inspirație, producătorul Withings a anunțat noul ScanWatch încă din luna ianuarie, însă tocmai restricțiile de carantină și întârzierile pe lanțul de aprovizionare cauzate de pandemia COVID-19 au amânat prezentarea oficială până în toamnă.

Withings ScanWatch, un smartwatch hibrid, adaptat pandemiei COVID-19

Aparent, o etapă esențială de trecut era primirea certificării CE, consemnând validarea testelor clinice a funcțiilor care țin de monitorizarea stării de sănătate. Este vorba despre funcționarea corespunzătoarea senzorului pentru fibrilație atrială (folosit la monitorizare pulsului și detectarea iregularităților care țin de respirație.

Similar dispozitivului Steel HR, vândut sub brandul Nokia, ScanWatch combină folosirea unui ecran PMOLED pe care sunt afișate informații suplimentare, cu funcția de ceas tradițional. Complementând funcționalitatea de bază, ecranul de tip PMOLED afișează informații suplimentare, cum ar fi numărul de pași și caloriile consumate.

Spre deosebire de alte gadgeturi similare, funcția de monitorizare a pulsului oferită de Withings ScanWatch este activă permanent, dispozitivul putând urmări mai multe tipuri de activități.

Deosebit de util în contextul pandemiei actuale, ScanWatch poate măsura și nivelul de saturație al oxigenului în sânge, iregularitățile acestui parametru fiind unul dintre primele indicii în direcția unei contaminări cu virusul COVID. O altă funcție utilă este cea pentru monitorizarea calității somnului, eventualele perturbații putând indica alte probleme de sănătate, mai grave.

Livrat într-o carcasă din oțel inoxidabil cu design convențional, Withings ScanWatch permite accesarea majorității funcțiilor folosind butonul rotativ interpretat cu ajutorul unui senzor digital. Pentru control deplin, utilizatorii au la dispoziție aplicația pentru smartphone Health Mate.

Cu preț de 279 euro în versiunea cu cardan de 38 mm și 299 euro pentru cea de 42 mm, Withings ScanWatch este un accesoriu pe care îl poți lua cu tine oriunde, producătorul garantând protecția la praf și scufundarea în apă până la o adâncime impresionantă, de 50 de metri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult