Words Gear, micul tovarăş de voiaj

11.12.2006
Words Gear, micul tovarăş de voiaj
Words Gear

Plictiseala este cuvântul de ordine pentru călătoriile lungi. Un drum de câteva sute de kilometri cu trenul sau un zbor peste ocean pot fi adevarate torturi pentru majoritatea dintre noi. Sunt cazuri fericite şi improbabile când putem nimeri într-o companie plăcută, putem găsi pe bancheta vecină un Dobrovolschi licenţios sau un Dinescu dezlănţuit. Pentru celelalte situaţii anoste, un ebook reader cu câteva sute de titluri electronice alese apriori ne-ar uşura cu singuranţă călătoria.

Words Gear este anunţat de cei de la Panasonic şi este un ebook reader, un instrument electronic special proiectat pentru lectura cărţilor în format electronic. Micul dispozitiv este dotat cu un display color de tip LCD XGA, destul de mic încât să nu diminueze mobilitatea dar destul de mare pentru a parcurge cu comoditate textul cărţii. Diagonala ecranului este de 5.6” iar rezoluţia de 1024×600 pixeli. Bateria este capabilă să ne tină ocupaţi cel putin şase ore din voiajul nostru.

Panasonic nu a limitat funcţionalitatea Words Gear la afisarea cărţilor electronice ci i-a extins capabilităţile la vizualizarea fotografiilor, imaginilor video şi chiar redarea fişierelor audio AAC. Stocarea informaţiilor se face pe carduri de memorie de tip SD.

O problema pe care le au majoritatea dispozitivelor de tip ebook reader este aceea că ele sunt în acelaşi timp şi dispozitive DRM, adică există limitări asupra continutului şi datelor ce pot fi copiate în memorie. Această politică impusă de publisheri este motivul pentru care aceste instrumente foarte utile sunt acceptate de un segment de consumatori extrem de redus.

Lansarea noului produs Panasonic este programata pentru sfârşitul anului 2006, în decembrie iar disponibilitatea va fi redusă la piaţa japoneză pentru început. Preţul pentru Words Gear va fi de aproximativ 340$ iar în funcţie popularitatea lui pe tărâmurile asiatice ne vom da seama dacă ne putem astepta să il vedem sau nu în ofertele româneşti.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News