Xiaomi anunță Mi Smart Band 6: ecran cu 50% mai mare, autonomie de 14 zile și senzor SpO2

30.03.2021

Xiaomi a anunțat în cadrul unui eveniment care a avut loc ieri, 29 martie, noile sale dispozitive Mi 11, care completează seria începută cu modelul original la sfârșitul anului trecut. Totuși, printre smartphone-uri cu camere impresionante și ecrane foarte rapide, CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a strecurat și un anunț al unui dispozitiv care ar putea părea destul de puțin important, dar pe care multă lume probabil și-l dorește: Mi Smart Band 6, o nouă brățară de fitness cu funcții avansate.

Mi Smart Band 6 este un upgrade semnificativ față de modelul anterior

Mi Smart Band 6 va construi pe baza modelului Smart Band 5 de anul trecut, oferind câteva îmbunătățiri minore, dar și câteva capabilități noi. Seria de brățări de fitness de la Xiaomi este cea mai populară din lume (vânzări de 120 milioane de unități), iar compania a adăugat de la o generație la alta noi capabilități avansate.

Unii nu mai țin minte, însă prima generație de Mi Band nu avea nici măcar un ecran, ci doar trei LED-uri care indicau starea bateriei. Au urmat modele cu ecran monocrom și apoi modele cu ecran color din ce în ce mai mare, însă forma și dimensiunile au rămas în mare parte identice.

Mi Smart Band 6 integrează acum cel mai mare ecran de pe brățările Xiaomi de până acum, un AMOLED curbat de 1.56”, cu 50% mai mare decât cel de pe Mi Smart Band 5. De asemenea, acesta este acum un ecran „retina” cu densitate de 326 pixeli-per-inch. La capitolul capabilități, Smart Band 6 păstrează senzorul de puls, dar adaugă și un pulsoximetru, pentru monitorizarea nivelului de oxigen din sânge, ceva ce până de curând doar ceasurile foarte avansate ofereau.

Desigur, există monitorizare a somnului, cât și monitorizarea activităților sportive. Există 30 de rutine de activitate prestabilite pentru de exerciții. De asemenea, Mi Smart Band 6 oferă rezistență la apă la 5 ATM (50m adâncime) și promite o autonomie de 14 zile, cu 4 zile în plus față de generația precedentă.

Vor exista două variante de Mi Smart Band 6: cu și fără NFC, dar în Europa vine doar cea fără. Astfel, nu vom putea plăti cu brățara la un POS. Totuși, prețul de 44,5 euro este în ton cu cel al modelului precedent, așa că ne așteptăm să intre pe piață în România la un preț apropiat de 200 lei, care va scădea cu siguranță în timp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult