Xiaomi dezvăluie o încuietoare pentru locuință bazată pe recunoaștere facială

16.10.2021
Xiaomi dezvăluie o încuietoare pentru locuință bazată pe recunoaștere facială

Cu nume mult prea lung, Xiaomi Face Recognition Smart Door Lock X promite să-ți descuie ușa locuinței instantaneu, fără chei și alte complicații.

Încuietorile inteligente pot fi o modalitate excelentă de a-ți spori securitatea locuinței, atunci când funcționează. Din păcate, breșele de securitate care să compromită siguranța promisă nu sunt nemaiauzite, la fel și situațiile unde locatarii au rămas încuiați pe dinafară, pierzând accesul în propria locuință.

Xiaomi Face Recognition Smart Door Lock X

Noul tip de încuietoare va folosi un sistem de scanare 3D pentru facilitarea autentificării faciale. Producătorul susține că aceasta este cea mai avansată încuietoare Smart Door, cu ”cel mai ridicat nivel de siguranță a recunoașterii faciale”.

Dublând ca și instrument de supraveghere, dispozitivul include și un senzor cu ultrasunete pentru a detecta dacă cineva se află în fața ușii, salvând clipuri video sau poze pentru toate evenimentele detectate. Iar dacă o persoană nerecunoscută staționează pentru mai mult în fața ușii, proprietarul locuinței va primi o alertă de securitate prin aplicația pentru mobil, împreună cu feed-ul video transmis în timp real.

Deși conectarea la o sursă externă de alimentare este probabil recomandată, dispozitivul include și un acumulator propriu de 6250 mAh, care ar trebui să ofere suficientă autonomie pentru câteva săptămâni de funcționare în mod complet autonom.

Xiaomi Face Recognition Smart Door Lock X va fi disponibil pentru precomandă începând cu data de 12 octombrie, deocamdată doar pentru cumpărătorii din China. Deocamdată, Xiaomi nu precizează dacă va livra acest produs și în alte regiuni ale lumii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult