Xiaomi Mi Smart Band 6 cu NFC se lansează și în Europa, cu funcție de plăți contactless

16.09.2021
Xiaomi Mi Smart Band 6 cu NFC se lansează și în Europa, cu funcție de plăți contactless

Modelele 11T și 11T Pro au fost „vedetele” lansării Xiaomi „Cinemagic”, însă compania a mai dezvăluit un produs pe care mulți nu se așteptau să îl vedem în Europa. Seria de brățări de fitness Mi Band este una dintre cele mai de succes de pe piață, iar Mi Band 6, cel mai nou model, este deja disponibil pe piață. Xiaomi a anunțat însă lansarea unei noi variante pe piața vestică, cea cu NFC, care era disponibilă anterior doar în China, capabilă de plăți contactless.

Xiaomi permite în sfârșit plăți contactless prin NFC pe Mi Smart Band 6 în Europa

Brățara Xiaomi Mi Band 6 este lansată pe piață încă din primăvară și a adus upgrade-uri importante față de modelul anterior. Cel mai vizibil a fost, desigur, ecranul mult mai mare, care acoperă acum aproape toată suprafața exterioară a brățării.

Modelul Mi Smart Band 6 NFC, anunțat pentru lansate ieri, 15 septembrie, vine însă cu upgrade-uri semnificative și mult așteptate de fani. În primul rând, NFC-ul permite plăți contactless, dar și posibilitatea de a plăti transportul în comun în orașele care au sisteme cu NFC active. Plățile nu vor fi însă compatibile cu toate cardurile de debit sau credit. Xiaomi vorbește despre un parteneriat cu Mastercard, însă nu este clar dacă vor funcționa toate cardurile emise de companie sau doar cele de la anumite bănci partenere.

De asemenea, Mi Smart Band 6 NFC include și un microfon. Din păcate, acesta nu poate fi folosit pentru preluarea de apeluri de pe telefon direct pe brățară, dar permite integrare cu Amazon Alexa. Cei care folosesc asistentul virtual alături de Alexa și sistemul Mi Home, vor putea să activeze dispozitivele inteligente din casă prin comenzi vocale direct de pe brățară.

Mi Smart Band 6 NFC se lansează în curând în magazinele europene la un preț de 55 euro, adică cu 10 euro în plus față de varianta „standard”. Rămâne de văzut cu ce carduri va fi compatibil în România pentru plăți.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News