Noua generație ASUS ZenBook Duo are prețuri mai mici, dar același farmec al ecranului dublu

11.06.2020
Noua generație ASUS ZenBook Duo are prețuri mai mici, dar același farmec al ecranului dublu

Cei care își doresc ecranul dublu al unui ASUS ZenBook Pro Duo, dar nu doresc să cheltuiască sume formate din cinci cifre au parte de vești bune: compania taiwaneză a adăugat gamei o variantă cu ecran de 14” și un preț mai mic.

Duo este genul de dispozitiv cu care te vei simți mândru, iar când o vei face, oamenii vor fi uimiți de culoarea specială și de al doilea ecran, cunoscut și sub numele de ScreenPad Plus. Șocul și uimirea ecranului suplimentar îi vor determina pe oameni să descopere Duo în magazinele de electronice, dar ScreenPad este mult mai mult decât un truc – Este un instrument util pentru profesioniștii creativi și utilizatorii de business, care doresc să maximizeze dimensiunile ecranului.

Dacă adaugi performanță puternică și durată de viață îndelungată a bateriei, ASUS ZenBook Duo este o variantă foarte bună pentru activități variate, cum ar fi editarea fotografiilor, a clipurilor video, dar și a documentelor. Pentru a crea un astfel de dispozitiv unic, ASUS a trebuit să facă mici compromisuri cu tastatura și touchpad-ul.

Prețuri și opțiuni de configurare Asus ZenBook Duo
ZenBook Duo se vinde în prezent în două configurații. Cea mai importantă diferență este prezența unei plăci video dedicate. Pentru sub 7000 de lei, ai parte de un ecran tactil de 14 inch, 1080p (și un panou secundar de 12,6 inchi), un procesor Core i7-10510U, 16 GB RAM, un SSD de 512 GB și grafică Nvidia GeForce MX250. Pentru aproximativ 300 de lei mai puțin, poți avea versiunea cu cip grafic integrat, de la Intel.

Design

De unde să începem? Asus ne-a dat multe elemente pe care să le privim îndelung. Privirea trece de la aluminiul cu nuanță întunecată și pixelii suplimentari care strălucesc deasupra tastaturii. Este un design uimitor care îți va satisface partea creativă la fiecare utilizare.

Pe capacul laptopului se regăsesc cercurile concentrice specifice ASUS și un logoul omonim cu accent de crom. Partea din spate a capacului are un segment suplimentar care se poziționează sub laptop atunci când acesta este deschis. Acest lucru orientează tastatura în jos pentru o poziție de tastare mai confortabilă și aduce al doilea ecran un pic mai sus, pentru un unghi de vizualizare mai bun.

Conectivitate

Asus ZenBook Duo are o selecție decenta de porturi, deși îi lipsește opțiunea Thunderbolt 3. Toate laptopurile premium ar trebui să aibă în prezent un port Thunderbolt 3 pentru viteze de transfer rapide și pentru conectarea la mai multe monitoare 4K. Dacă acest lucru este indispensabil pentru tine, atunci ASUS ZenBook Duo nu este laptopul potrivit pentru tine.

În partea dreaptă a ZenBook Duo se află un port USB 3.1 Type-A, un slot microSD și o mufă pentru căști / microfon. În partea stângă a laptopului se află un port HDMI, o altă intrare USB 3.1 și o intrare USB-C.

Ecrane

Ecranul principal este excelent. Culorile sunt mai saturate decât pe un ecran mat obișnuit, iar detaliile sunt clare. Chiar dacă ne dorim ca Asus să folosească ecrane mai luminoase, panoul tactil al ZenBook Duo reduce reflexiile enervante.

Când am măsurat acuratețea culorilor folosind un colorimetru, ecranul ZenBook Duo a citit 107% din gama sRGB. Acesta este un rezultat bun, dar nu ajunge la nivelul unui laptop premium (123%) și nu este în aceeași clasă ca Galaxy Book Flex 15 (158%). ZenBook Duo depășește totuși un Lenovo Yoga C940 (104%).

ScreenPad Plus de 12,6 inchi de la Duo este o versiune actualizată a ecranului secundar pe care l-am văzut pentru prima dată pe ZenBook Pro Duo 2018. De la acel prim model, Asus a făcut multe schimbări bune.

Sunt câteva lucruri distractive pe care le poți face cu panourile secundare și unele dintre funcțiile încorporate sunt cu adevărat utile. Interfața și stabilitatea interfeței personalizate a lui Asus sunt, de asemenea, mult mai bune. Totuși, sper ca Asus să găsească la laptopuri o modalitate de a îmbunătăți calitatea ecranului deoarece poate fi dificil de vizualizat atunci când nu te apropii direct de el.

Concluzie

ZenBook Duo nu este la fel de puternic ca ASUS ZenBook Pro Duo, dar oferă aproape toate aceleași funcționalități la un preț semnificativ mai mic. Drept urmare, Duo este o opțiune mai bună pentru cei mai mulți dintre noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult