Apple va ține un eveniment săptămâna viitoare pentru noi modele iPhone, iPad și MacBook

03.03.2022
Apple va ține un eveniment săptămâna viitoare pentru noi modele iPhone, iPad și MacBook

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii câțiva ani, Apple va ține un eveniment de prezentare „de primăvară”. Compania a anunțat oficial evenimentul „Peek Performance”, unde sunt așteptate anunțuri legate de mai multe dispozitive din gamele de medie. Vorbim despre un nou iPhone SE, un nou iPad Air și, probabil, despre noul MacBook Pro de 13”, care ar putea fi primul dispozitiv echipat cu noul procesor Apple Silicon M2.

Evenimentul Peek Performance de la Apple va avea loc marți, 8 martie, și va fi din nou unul exclusiv în format online. Acesta va fi transmis live pe internet pe YouTube și pe site-ul Apple.

Anul trecut, în cadrul evenimentului din primăvară, Apple a prezentat un nou iMac, echipat cu procesorul M1, alături de noul iPad Pro cu procesor M1 și conectivitate 5G. Anul acesta, se împlinesc doi ani de la lansarea iPhone SE din generația a doua, iar un nou model iPhone SE Plus ar putea intra în ofertă pentru a-l înlocui.

iPhone SE Plus, iPad Air 5 și MacBook Pro cu M2 sunt așteptate

Se zvonește că acesta va fi echipat cu același procesor de top din seria iPhone 13, Apple A15 Bionic, echipat la rândul său cu un modem 5G. Design-ul ar putea rămâne însă neschimbat, cu display LCD de 4,7” și buton fizic cu Touch ID integrat. Unele zvonuri sugerează că Apple ar oferi acest model la un preț chiar mai mic decât în trecut, de numai 299 dolari americani.

Un upgrade hardware pentru iPad Air ar putea aduce tableta la același nivel de performanță cu modelul iPad Mini 6, lansat în toamna anului trecut. Asta înseamnă că va păstra cel mai probabil liniile de design ale iPad Air 4, lansat în 2020, urmând să primească la interior un nou procesor, Apple A15. Acest model costă 599 dolari americani și probabil că își va păstra prețul și pe noua generație.

MacBook Pro de 13” ar putea fi însă cel mai mare upgrade dintre toate. Acesta ar putea marca debutul celei de-a doua generații de procesoare pentru computere personale Apple Silicon. Modelul Apple M1 a impresionat în urmă cu aproape doi ani prin performanța ridicată oferită cu un consum de energie scăzut. Astfel, acest procesor a putut fi integrat în mai multe tipuri de dispozitive, de la laptop-uri fără răcire activă, precum MacBook Air, la modele desktop precum Mac Mini și iMac, la tabletele iPad Pro.

Nu avem detalii despre performanța noului procesor M2

Apple M2 ar putea veni cu o putere de procesare crescută și un GPU mai puternic. Nu este clar dacă Apple va trece pe un proces de fabricație nou, pe 4 sau 3nm, sau dacă va adopta procesul de 5nm într-o formă mai eficientă.

La capitolul software, Apple are putea lansa în cadrul evenimentului și iOS 15.4, versiunea care va permite utilizatorilor să își deblocheze telefoanele cu Face ID chiar și atunci când poartă mască, datorită unui nou mod de funcționare, care poate să folosească doar forma ochilor pentru autentificare.

sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult